بهترین روش استراحت برای دیسک کمر
نحوه استراحت برای دیسک کمر مطلبی در حوزه پزشکی و سلامت است که قرار است به آن بپردازیم. کمر درد یکی از درد های استخوانی رایج است که افراد بسیاری از آن رنج میبرند. این درد شکل ها و شدت های مختلفی دارد. در این مقاله از کلینیک خانه درد به نحوه خواب در روند درمان دیسک کمر خواهیم پرداخت.
اما پیش از اون قرار است توضییحی در مورد ستون فقرات بدهیم و صحبت هایی راجع به معضل دیسک کمر مطرح کنیم و در انتها به خود موضوع نحوه استراحت برای دیسک کمر بپردازیم.
روش استراحت برای دیسک کمر
باور نادرستی بین افراد مختلفی موجود است و آن الزامی بودن عمل جراحی برای افرادی که از دیسک کمر رنج میبرند می باشد. امّا به هیچ وجه جراحی تنها راه تسکین و از بین بردن دردهای این ساختار بدن نیست. اما همانطور که می دانید استفاده از هر چیز اندازه ای دارد.
باید به بررسی این مهم پرداخت که برای برطرف شدن دیسک کمر به استراحت مطلق نیاز است یا کوتاه مدت؟ ما در دوران استراحت به دنبال این هستیم که فشار کمتری به ستون فقرات وارد کنیم. شاید بد نباشد در ادامه توضیحی در مورد ساختار ستون فقرات بدهیم.
ستون فقرات ساختاری استخوانی بوده و در دوران جنینی دارای 33 مهره استخوانی است. با گذشت زمان و گذر فرد از دوران جنینی ابتدا 4 مهره ما قبل آخر و سپس 4 مهره آخر جوش خورده و استخوان های خاجی و دنبالچه را خواهند ساخت.
در توضیح تاثیر استراحت بر دیسک کمر میتوان گفت هرچقدر دیسک کمر تازه باشد امکان جوش خوردن آن با استراحت بیشتر است و با کهنه شدن درد این احتمال کمتر میشود. در صورت کسب اطلاعات بیشتر می تواند در مورد نحوه استراحت نزد یک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید.
سیر تغییر نحوه استراحت از قدیم تا حالا
می خواهیم به نحوه استراحت در گذشته برای بهبود بیماری دیسک کمر اشاره کنیم. افرادی که در زمان های قدیمی می زیستند. چنین اعتقادی داشتند که فرد متحمل دیسک کمر یک یا دو ماه ملزم به استراحت بدون هرگونه تحرک است.
این بی تحرکی به گونهای بود که حتی استفاده از سرویس بهداشتی را محدود به استفاده از تنها یک لگن میکرد. اما اکنون علم این گفته را تایید نکرده و بیشینه استراحت برای دیسک کمر را 3 روز شرح می دهد.
این استراحت از مدتی به بعد شکلی نسبی داشته و فرد اجازه انجام کارهای روزمره خود را پس از دقایقی استراحت دارد. در ادامه به دلایل عدم مناسب بودن استراحت مطلق برای چنین بیمارانی خواهیم پرداخت.
استراحت در هنگام پارگی دیسک کمر به چه صورت است؟
در زمانی که متاسفانه بیمار با پارگی دیسک کمر مواجه می شود، برای کنترل و کاهش درد، میزان زمانی که بیمار باید استراحت کند معمولا به تجویز یک فوق تخصص درد وابسته به نوع درد می باشد.
در این حین، بیمار دارای دیسک کمر باید حداقل تا 48 ساعت اولیه دارای استراحت مطلق باشد، و حتی نباید برای برای دست شویی از جای خود تکان بخورد.
شاید با خود بگویید که چطور می توان به دست شویی نرفت؟ به همین دلیل بهتر بدانید که این درد بسیار حساس است و تا حدالامکان باید بیمار برای دست شویی نیز بحتی از لگن یا سوند استفاده کند. غذا خوردن نیز به صورت نیم خیز تجویز می شود.
نکته مهمی که اغلب بیماران به دنبال جواب آن هستند، این که آیا بیماری که دیسک کمرش پاره شده است، می تواند به روی شکم بخوابد؟ از آنجایی که صاف شدن ناحیه کمر باعث کاهش درد و از بین بردن التهاب می شود، خوابیدن به روی شکم برای بیمار مقدور است.
زیرا در این صورت فشار مغزی نخاعی کم شده و دیسک فرصت پیدا می کند تا ترمیم شود و بهبود پیدا کند. همچنین بهتر بدانید که استراحت مطلق در زمان لازم توسط پزشک و در مدت زمانی تعیین شده برای بیمار تجویز می شود. در غیر این صورت استراحت مطلق پیشنهاد نخواهد شد.
در صورت داشتن علائم دیسک کمر شما می توانید برای مشاوره رایگان برای شیوه های استراحت در روند درمان و یا تعیین نوبت قبلی از متخصصین کلینیک خانه درد از طریق شماره های ۰۲۱۲۶۷۰۳۱۲۶ و ۰۲۱۲۶۷۰۲۹۳۵ تماس بگیرید. همچنین می توانید با ارسال درخواست مشاوره از طریق صفحه تماس با ما سایت، ارتباط برقرار کنید.
آمار بیماران نیازمند یا بی نیاز از جراحی دیسک کمر
در ادامه مطلب طریقه استراحت برای دیسک کمر میخواهیم به سیر تغییر نگرش درباره درمان غیر جراحی دیسک کمر بپردازیم. امروزه بسیاری از بیماری ها با استراحت قابل درمان هستند اما همانگونه که گفته شد استراحت باید اندازه و مدتی منطقی داشته باشد.
امروزه به گفته پزشکان متخصص بین 85 تا 90 درصد از بیمارانی که درد دیسک کمر را تحمل میکنند بدون جراحی بهبودی خود را بدست خواهند آورد.
این بهبودی نیاز به مدتی منطقی از استراحت یا استراحت نسبی داشته و چنانچه این مهم رعایت نشود فرد خود را در جامعه 10 تا 15 درصدی بیمارانی که به جراحی دیسک کمر نیازمندند خواهد یافت. چه بسیارند افرادی که با استراحت مطلق بیش از حد در منزل ادعای تشدید درد خود را دارند.
استراحت کوتاه مدت یا مطلق؟
در ادامه می خواهیم به این مطلب بپردازیم که چقدر استراحت برای بهبود معضل دیسک کمر لازم است. اصولا معضل دیسک کمر به دو نوع حاد که کمتر از یک ماه از علائم آن گذشته و مزمن تقسیم می کنند.
بخاطر نداشتن عمر زیاد امکان بهبودی دیسک حاد با استراحت ممکن است. در این باره باید گفت به هیچ وجه استراحت مطلق برای بیماران دارای دیسک کمر در طولانی مدت توصیه نمی شود. مهمترین معضلات داشتن استراحت مطلق برای افراد دارای مشکل دیسک کمر به شرج زیر است:
- استراحت سبب ایجاد حالت سفتی در عضلات میشود. ایچاد حالت سفتی در عضلات سبب تشدید درد خواهد شد.
- کاهش فعالیت بدنی سبب ضعیف شدن و تنبل شدن دستگاه گوارش می شود.
- تداوم قرار گرفتن ستون فقرات در بدترین وضعیت که سبب تشدید درد می شود.
- استراحت طولانی سبب افزایش ناتوانی بدن در طول زمان می شود.
با توجه به توضیحات فوق به افراد که در حال تحمل دردکمر هستند ابتدا پیشنهاد می شود که بین 15 تا 21 روز تحت درمان کمر درد و تحت استراحت قرار گیرند.
استایل خوابیدن بیمار دارای دیسک کمر
در ادامه مطلب میخواهیم به بررسی استایل مناسب برای قرارگرفتن اعضای بدن در هنگام تحمل دیسک کمر بپردازیم.
بدترین استایل بدن برای خوابیدن بیمار
متخصصانی که در حوزه دردهای کمر فعالیت دارند اینطور بیان میکنند که بدترین نوع خوابیدن برای دیسک کمر خوابیدن بر روی شکم است.
علت این بدترین تلقی شدن را میتوان ایجاد کشیدگی در مهره ها و عضلات و مهره های گردن کرد. برای کاهش آسیب ها و درد های ناشی از خوابیدن بر روی شکم در زمان بروز درد دیسک کمر میتوانید بالش هایی را زیر لگن و همچنین زانو های خود قرار دهید.
بهترین استایل بدن برای خوابیدن بیمار
حال که بدترین استایل برای خوابیدن بیماری دارای دیسک کمر را بررسی کردیم بر نیست به بهترین حالت آن نیز در ادامه مطلب نحوه استراحت برای دیسک کمر اشاره کنیم. بهترین استایل خواب برای بیماری که درد دیسک کمر را تحمل میکند استایلی است که سبب تثبیت انحنای مادرزادی ستون فقرات شود.
در این باره میتوان گفت برای کاهش دردهای ناشی از دیسک کمر بهتر است خوابیدن بر روی شکم را رها کرده و به پهلو بخوابید. قرار دادن یک بالش مناسب بین زانوان در هنگام خوابیدن بر روی پهلو همواره از سوی متخصصان پیشنهاد می شود. در ادامه به ویژگی های تشک مناسب برای افراد متحل دیسک کمر اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بدانید: درمان خانگی برای دنبالچه
ویژگی تشک های طبی مخصوص دیسک کمر
استفاده از کالای خواب مناسب برای جلوگیری یا کاهش دردهای استخوانی و سایر دردهای ناحیه کمر و گردن همواره توصیه میشود. تشکی که برای افراد متحمل دیسک کمر توصیه میشود می بایست دارای ویژگی های زیر باشد:
- قرار دادن راستای ستون فقرات در وضعیت مناسب. تشک های بسیار سفت یا بالعکس بسیار نرم چنین قابلیتی ندارند.
- عدم سفت بودن یا شل بودن بیش از حد به منظور قرار دادن ستون فقرات در وضعیت مناسب
- داشتن ماندگاری بالا و عدم ایجاد فرسودگی زود هنگام
نکات قابل توجه در جهت پیشگیری از آسیب دیسک کمر
متخصصان برای جلوگیری از تحمل دردی مانند دیسک کمر و یا کاهش آن به موارد زیر اشاره میکنند:
- عدم استعمال دخانیات
- داشتن برنامه منظم ورزش و تناسب اندام
- داشتن برنامه ایروبیک منظم
- حفظ وضعیت بدنی استاندارد
- قرار دادن یکی از پاها بر روی یک چهار پایه جهت کاهش درد و عدم تحمل فشار از سوی کمر
جمع بندی
در این مطلب به روش استراحت برای دیسک کمر پرداختیم. به مدت زمان کافی برای استراحت بیماران تحمل کننده دیسک کمر اشاره کردیم. استراحت مطلق بخاطر تاثیر منفی بر قدرت عضلات و دستگاه گوارش به هیچ وجه گزینه مناسبی نیست. استراحت باید همزمان و هم اندازه با طول درمان باشد.
به تشک مناسب بیماران تحمل کننده دیسک کمر پرداختیم. همچنین به اهمیت میزان سختی تشک پرداختیم. این تشک بیش از حد شل یا سفت نباید باشد و میبایست سبب حفظ وضعیت انحنای طبیعی ستون مهرهها شود. عدم فرسودگی زود هنگام نیز ویژگی دیگر تشک های مناسب این بیماران بود.
البته پیش از اشاره به تمام موارد، به ساختار خود ستون مهرهها و تعداد مهرههایش در دوران بلوغ و نیز دوران بزرگسالی اشاره کردیم. دیگر نکته بسیار مهم این بهترین و بدترین استایل خوابیدن برای بیماران دارای معضل دیسک کمر بود.
دیگر موضوعی که در این مطلب به بررسی آن پرداختیم. بررسی تغییر نگرش نسبت به درمان دیسک کمر بود. دانستیم که برخلاف گذشته استراحت مطلق طولانی مدت اثر سو بر روند درمان بیماری خواهد گذاشت.