چگونگی درمان بورسیت زانو
در یک تعریف ساده به التهاب های اطراف مفصل زانو بورسیت زانو گفته می شود، اما چرا بورسیت؟ کیسه هایی در اطراف زانو قرار دارد که حاوی مایع مفصلی می باشند و به موجب وجود آن ها، تاندون ها راحت تر بر روی یکدیگر حرکت می کنند، به این کیسه ها بورس گفته می شود. بنابراین به کمک بورس می توان اصطحکاک میان تاندون ها را کاهش داد و این گونه از آسیب دیدن آن ها جلوگیری می شود.
در اطراف هر یک از مفاصل زانو 11 عدد بورس قرار دارد که با ملتهب شدن هر یک از آن ها شما با علائمی مثل درد، التهاب و … مواجه می شوید. اگر به دنبال این هستید که کمی بیشتر در خصوص بورسیت زانو اطلاعات داشته باشید و با روش های درمان آن آشنا شوید، توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
آشنایی با انواع بورسیت زانو

انواع بورسیت زانو
در بالا با بورسیت زانو آشنا شدید و به شما توضیح دادیم زمانی که گفته می شود فردی به این عارضه دچار شده است دقیقا منظور چیست، در اینجا می خواهیم شما را با انواع بورسیت آشنا کنیم؛ این که تشخیص داده شود نوع بورسیت مفصل شما چه می باشد در انتخاب روند درمان توسط فوق تخصص ارتوپدی تاثیر بسیار زیادی دارد.
بورسیت پری پاتلار
این نوع از بورسیت مربوط به قسمت جلویی و زیر کشکک زانو می باشد، عموما بیشتر برای کسانی رخ می دهد که مدت زمان زیادی وزن خود را بر روی زانو قرار می دهند.
بورسیت پس آنسرین
این نوع از بیماری دقیقا مربوط به قسمت های داخلی زانو می باشد، دلیل این مورد نیز به خاطر استفاده پیش از حد از مفصل زانو می باشد.
بورسیت سمی ممبرانوس
سومین مدل بورسیت، مربوط به پشت زانو می باشد، این عارضه عموما در بیشتر موارد با آرتروز زانو همراه می باشد. این نوع از بورسیت زانو بین تاندون همسترینگ و عضله گاسترو در ساق پا قرار دارد. تحریک این ناحیه که به کیست بیکر یا کیست پاپیتال معروف است باعث تورم و درد پشت زانو می شود. دو نوع بورسیت دیگر عبارتند از بورسیت اینفراپاتلار و بورسیت ایلوتیبیال.
اگر به دنبال درمان بورسیت زانو خود هستید، می توانید با مراجعه به کلینیک خانه درد از خدمات بهترین متخصص زانو در تهران استفاده کنید. مشاوره رایگان: 02126703126
علت بورسیت زانو چیست؟
پس از آشنایی با انواع بورسیت، احتمالا این سوال برایتان ایجاد شده است که چه چیزی موجب می شود که فردی به این عارضه دچار شود؟ البته که کمی هم در خصوص علت ها اشاره کردیم. اما آن ها همه چیز نیست. از شایع ترین دلایل بروز این عارضه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت باکتریایی در بورسا
- وارد کردن فشار زیاد به زانو
- استفاده بیش از حد از مفصل زانو
- انجام مستمر برخی از فعالیت ها مثل فوتبال
- چاقی و اضافه وزن، که باعث وارد آمدن فشار زیاد به قسمت داخلی مفصل زانو می شود
- ابتلا به استئوآرتریت و نیز نقرس یا بالا بودن اسید اوریک در خون
- موقعیت شغلی، افرادی که شغل ها به صورتی است که باید چندین بار در روز زانوی خود را خم و راست کنند.
بورسیت زانو چگونه تشخیص داده می شود؟
- اشعه ایکس
اشعه ایکس تصاویر واضحی از استخوان ارائه می دهد. پزشک احتمالا از شما می خواهد تا این ازمایش را انجام دهید تا مطمئن شود که شکستگی یا مشکل استخوانی دیگری که باعث علائم شما شده باشد وجود ندارد.
- سایر آزمایشات تصویربرداری
تشخیص بورسیت معمولاً در معاینه فیزیکی انجام میشود، اما توموگرافی کامپیوتری (CT) و اسکن تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ممکن است برای بررسی سایر آسیب های بافت نرم تجویز شود.
درمان خانگی بورسیت زانو
اگر بورسیت زانو شما حاد نباشد و در مراحل اولیه خود قرار داشته باشد می توانید با کمک برخی از روش های خانگی به درمان درمان زانو درد کمک کنید. از جمله کارهایی که شما می توانید در خانه جهت تسکین درد خود انجام دهید شامل:
- تا حد امکان به زانو فشار وارد نکتید، حتی می توانید تا مدتی برای راه رفتن از عصا استفاده کنید.
- تا زمانی که بورسیت شما درمان نشده است، کاری انجام ندهید که موجب التهاب آن شود.
- به جهت کاهش تورم و درد از یخ استفاده کنید، این کار را به مدت 2 تا 3 روز یا تا زمانی که درد و ورم رفع شود هر 3 تا 4 ساعت یک بار و هر بار مدت 20 تا 30 دقیقه انجام دهید.
- از یک بانداژ استفاده کنید تا فشاری به زانو وارد نشود.
- در زمان های نشستن یا ایستادن، زانو هایتان را روی یک بالش قرار دهید تا خون بهتر جریان پیدا کند.
- همچنین برای درمان بورسیت زانو در طب سنتی آمده است که ماساژ و روغن درمانی می تواند مفید باشد.
درمان بورسیت زانو با روش های غیر جراحی

درمان با تزریق
اگر بورسیت زانو شما پیشرفته باشد، روش های خانگی جوابگو نمی باشد و باید به صورت جدی تر درمان را دنبال کنید. در این خصوص روش های زیر می تواند مفید باشد:
دارو درمانی
اولین گزینه درمانی که تجویز می شود دارو است، در صورتی که بورسیت شما عفونی باشد لازم است که در ابتدا دارو های آنتی بیوتیک مصرف کنید تا عفونت کم شود.
تزریق کورتیکو استروئید و ازون و پی آر پی
به کمک پی آر پی زانو یا تزریق می تواند میزان التهاب درون زانو را تا حد بسیاری کم کرد، عموما پس از تزریقات التهاب شما برای حداقل 6 ماه از بین می رود. پس از آن نیز می توانید مجدد استفاده کنید. در خصوص هر یک از این روش های درمانی در مقالات پیشین به خوبی توضیح داده شده است.
آسیپراسیون یا تخلیه مایع از بورس
این روش بیشتر در زمانی استفاده می شود که علت التهاب بورس های زانو مربوط به عفونت های باکتریایی باشد. به کمک یک سوزن مخصوص مایع درون بورس را خارج می کنند و به این طریق التهاب بورس کم می شود و بورسیت درمان می شود.
ورزش برای درمان بورسیت زانو

ورزش برای درمان بورسیت زانو
البته در نظر داشته باشید که ورزش به تنهایی یک گزینه درمانی نمی باشد، اما مکملی عالی برای سریع تر کردن روند درمان است، به جهت اینکه مطمئن باشید حرکات ورزشی خود را به درستی انجام می دهید باید حتما نزد متخصص فیزیوتراپ مراجعه کنید.
بسیار مهم است که حرکاتی محافظه کارانه به شما آموزش داده شود، زیرا انجام حرکات اشتباه موجب تشدید این عارضه می شود. بنابراین حتما برای این کار نزد شخصی حرفه ای و کاربلد مراجعه کنید.
آیا جراحی بورسیت زانو برای همه لازم است؟
خوشبختانه در بیشتر موارد این امکان وجود دارد که شما با سایر روش های درمانی که برخی از آن ها را در بالا اشاره کردیم بورسیت زانو را درمان کنید. اما در برخی موارد برای اغلب افراد میزان بورسیت به حدی شدید است که برای درمان تنها گزینه جراحی می باشد.
جراحی که برای درمان التهاب بورس ها یا بورسیت انجام می شود به جراحی بورسکتومی معروف است که بوسیله دستگاه آرتروسکوپ و با ایجاد برش های کوچکی در زانو انجام می شود.
توجه داشته باشید که درمان بورسیت زانو اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا اگر به موقع برای درمان اقدام نکنید، عوارض های بسیاری برای شما ایجاد می شود.
آیا می توان از این عارضه جلوگیری کرد؟
بله این عارضه جزو موارد شایعی نمی باشد که بگوییم تمامی افراد به آن دچار می شوند، همان طور که دلایل را مطالعه کردید، زمانی رخ می دهد که شما به اشتباه از زانوی خود استفاده کنید. انجام موارد زیر می تواند برای شما اثرگذار باشد:
- اگر کار شما به نحوی است که برای مدت زمان زیادی در طول روز باید روی زانو قرار بگیرید، یا ورزش هایی همانند فوتبال، بسکتبال یا کشتی شرکت می کنید، از زانوبند استفاده کنید.
- با کشش پاها در طول روز، به طور منظم به زانوهای خود استراحت دهید. همچنین ممکن است برای جلوگیری از استرس طولانی مدت بر روی زانوهای خود، فعالیت های خود را به طور منظم تغییر دهید.
- بعد از تمرین های سخت که به زانو فشار وارد می کند، جهت تسکین درد از یخ استفاده کنید و استراحت کنید.
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با بورسیت زانو و موارد مربوط به آن اشنا نماییم. در صورتی که سوالی در ذهن شما باقی مانده است و ما فراموش کرده ایم تا در خصوص آن صحبت کنیم؛ در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.
من زانوم چند وفته درد میکنه و ملتهبه یعنی بورسیت دارم؟
سلام تا مراجعه حضوری نداشته باشید نمیتوان قطعی گفت که بورسیت است یا خیر در کل علائم بورسیت زانو عبارتند از:
زانودرد که با حرکات زانو تشدید می شود.
تورم و التهاب زانو
تشدید علائم با گذشت زمان
خشکی و سفتی مفصل زانو
کاهش دامنه حرکتی زانو