درمان درد دنبالچه با روش های خانگی و دارویی
درد استخوان دنبالچه یک درد شایع است که با درد در محل استخوان دنبالچه شروع و درد منتشر شونده به سمت بالا و کف لگن مشخص می شود. همچنین این سندروم در زنان بیشتر از مردان مشاهده شده است و اغلب بعد از وارد شدن ضربه مستقیم به استخوان دنبالچه صورت می گیرد. که درمان درد دنبالچه باید خیلی سریع انجام شود که عوارضی را به دنبال نداشته باشد.
در این مقاله از کلینیک خانه درد ما قصد داریم تا درباره آناتومی دنبالچه، علائم در رفتگی دنبالچه و روش های درمان مختلف صحبت کنیم؛ بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به این عارضه دچار شده است تا انتها همراه ما باشید.
آناتومی استخوان دنبالچه

آناتومی استخوان دنبالچه
استخوان دنبالچه در پایین ترین قسمت از ستون فقرات قرار دارد. که دارای سه مهره ی کوچک است. گفتنی است که این استخوان شبیه به آثار باقی مانده از یک دنباله در بدن انسان است که به خاطره همین به آن دنبالچه می گویند.
به همین دلیل است که قسمت قدامی این استخوان به سمت جلوی بدن کمی فرورفته است و سمت عقب بدن کمی برجسته است. که میتواند در شرایط مختلفی برای بیمار اتفاق بیفتد و به طور حتم باعث ناراحتی شدید و دردناک در این ناحیه میشود.باید اضافه کنم که ممکن است درد دنبالچه در بعضی افراد زیاد اتفاق بیفتد.
که عامل آن می تواند در اثر ضربه ای باشد که از زمین خوردن ایجاد می شود که به طور حتم صدمه می بیند. در بیشتر موارد درد استخوان دنبالچه را میتوان در خانه با اقدامات درمان، درد را کنترل و مدیریت کرد.
اما در وضعیتی که بیمار با انجام اقدامات درمان خانگی بعد از چند روز سلامتی خو د را به دست نیاورد باید فورا به پزشک متخصص لگن مراجعه کند.
پزشک بعد از معاینه بیمار و صحبتی که با خود بیمار دارد تشخیص می دهد که بیمار برای درمان درد دنبالچه باید چه مراحلی را طی کند و آیا نیاز به عمل جراحی است یا بیماری فرد با درمان های غیر جراحی مانند ورزش و انجام درست فعالیت های روزانه رفع خواهد شد.
در صورتی که شما به این عارضه دچار شده اید می توانید به کلینیک خانه درد مراجعه نمایید تا از روش های غیر دارویی که توسط فوق تخصص ارتوپدی ارائه می شود استفاده نمایید.
تلفن تماس برای مشاوره رایگان: 02126703126 – 09362701700
دنبالچه چیست؟
استخوان دنبالچه یکی از اعضای بدن ما است که بیشتر مواقع توجهی به آن نداریم، مگر این که دچار آسیب شود. با اینکه این استخوان اندازه ی کوچکی دارد، می تواند عملکردهای زیادی را در بدن ما انجام دهد، که شامل: کمر را در حالت ثبات حفظ می کند و به حفظ حالت قرارگیری درست ستون فقرات کمک می کند و….. می شود.
دنبالچه به شکل استخوان مثلثی شکل است که در میانه باسن لگن قرار دارد و صدمه دیدن این استخوان موجب ایجاد درد در آن می شود که به این درد دنبالچه می گویند. بیشتر افراد جوان در هنگام نشستن یا رانندگی کردن دچار درد شدید می شوند. که میتواند به خاطره صدمه دیدن دنبالچه باشد.
درد دنبالچه می تواند یکی از دردهای ستون فقرات باشد که درد آن از انتهای ستون فقرات به استخوان خاجی و بین پاها گسترش پیدا می کند. گسترش درد دنبالچه در زنان بیشتر از مردان است که دلیل آن می تواند تفاوت در شکل استخوان بندی لگن بین زنان و مردان باشد.
اگر دچار درد دنبالچه شدید می توانید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با معاینه ای که روی شما انجام می دهد، تشخیص می دهد که نیاز به عمل جراحی یا غیر جراحی دارید یا خیر.
همچنین بخوانید: دردهای عصبی چیست؟| علل و درمان
علائم دررفتگی دنبالچه

علائم دررفتگی دنبالچه
گاهی اوقات درد دنبالچه از منشا درد سیاتیک و کمر درد می باشد و به خاطره عدم توجه به این بیماری امکان دارد مدتها بیمار بعنوان کمر درد درمان شود ولی عامل اصلی آن دنبالچه باشد.
علائم درد دنبالچه میتواند شامل موارد زیر باشد:
- دردی که در هنگام نشستن تا حد زیادی شدیدتر می شود.
- دردی که به هنگام لمس شدن یا وقتی که فشاری روی آن قرار میگیرد شدیدتر میشود.
- دردی که در مواقعه تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده ممکن است بدتر شود.
- دردی که با یبوست شدید شده است.
اغلب استفاده از درمان هایی که درد را تسکین میدهند و انجام صحیح فعالیت ها برای جلوگیری از فشار آمدن به دنبالچه و البته تسکین درد می تواند کافی باشد.
در مواردی خیلی کم انجام جراحی برای برداشتن دنبالچه پیشنهاد میشود، که این جراحی هنگامی انجام میشود که درد مزمن باشد و انجام چند ماهه درمان غیر جراحی و انجام صحیح فعالیتها تأثیری در کنترل و درمان درد نداشته باشد.
درمان درد دنبالچه

درمان درد دنبالچه
بیشتر از مبتلایان به درد دنبالچه بیماری خود را با درمان های خانگی رفع می کنند. اقداماتی مثل: گرم نگه داشتن محل درد، درست نشستن بیمار روی صندلی و ماساژ دادن ناحیه درد میتواند در این مورد موثر باشد.
لازم به ذکر است که بگویم در کلینیک ها درمان درد دنبالچه در بیشتراوقات با اقدامات غیر جراحی موثر انجام می شود و متخصصان تیم درمانی مربوطه نیز تلاش میکنند تا بیماران تا حد امکان به این مسیر که هزینه کم، آسان تر و عارضه کمتر دارد هدایت شوند.
باید گفت درمان غیر جراحی درد دنبالچه روش های وسیعی از درمانها که شامل درمانهای دارویی و فیزیوتراپی میشود با توجه به شدت و نوع بیماری توسط پزشک متخصص تجویز میشود.
بنابراین در مواردی که درمانهای غیر جراحی مفید و موثر واقع نشوند، پزشک متخصص گزینه جراحی را انتخاب میکند این جراحی به صورت بیرون آوردن کل استخوان دنبالچه انجام می شود و از طریق شکاف کوچکی که روی پوست پشت لگن ایجاد میشود.
باید اضافه کنم که استخوانهای نزدیک به هم دنبالچه از محل اتصال خود به استخوان ساکروم از هم جدا شده و از بدن خارج میشوند و منشا درد از بین میرود.
درمان خانگی برای دنبالچه

درمان خانگی برای دنبالچه
درد در دنبالچه امکان دارد بسیار دردناک و ناراحت کننده باشد، در این صورت باید توصیه کنیم که مراقبت های خانگی با هدف کنترل و رفع درد و جلوگیری از تحریک بیشتر در دنبالچه امری ضروری و جدی است.
بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند درد دنبالچه را میتوانند به خوبی در خانه طبق رعایت دستورات متخصص مربوطه کنترل و حتی درمان کنند. از مواردی که برای درمان درد دنبالچه به شما توصیه میشود، شامل:
- روی سطوح سخت از نشستن طولانی مدت جلوگیری کنید. در صورتی که از سطوح سخت استفاده می کنید، سعی کنید در هر طرف باسن بنشینید. همین طور وزنتان را به جلو و مستقیم به دور از استخوان دنبالچه تغییر دهید.
- در صورت ضربه خوردن دچار آسیب شد، میتوانید کیسه یخ را در ناحیه دنبالچه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه، چهار بار در روز، در چند روز اول پس از صدمه قرار دهید.
- می توانید از داروهای ضد درد و بدون نسخه مثل ایبوپروفن برای رفع درد استفاده کنید.
- برای نشستن از بالشت های دونات شکل استفاده کنید. لازم به ذکر است که اضافه کنم که این بالشتها به دلیل سوراخی که در وسط خود دارند، از تماس استخوان دنبالچه با سطح سخت و سفت جلوگیری میکنند.
- سعی کنید از غذاهای حاوی فیبر برای جلوگیری از یبوست و نرم شدن مدفوع استفاده کنید. زیرا اغلب یبوست میتواند باعث تشدید درد دنبالچه شود.
- همچنین شما می توانید از روش های درمان درد دنبالچه با روغن استفاده نمایید، برای انجام این کار باید عضلات مربوطه را به کمک روغن های گرم ماساژ دهید.
درمان دنبالچه با انگشت و روش های دستی
دستکاری یا درمان های دستی میزان درد شما را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد، این عمل به این صورت انجام می شود که از راه راست روده انجام می شود و سپس استخوان جا انداخته می شود تا درد شما بهبود یابد.
درمان درد دنبالچه با ورزش

درمان درد دنبالچه با ورزش
یکی از روش های درمانی که شما می توانید از آن استفاده کنید استفاده از تمرین های ورزشی می باشد، در ادامه بهترین تمرین ها را برای شما آورده ایم:
- تمرین کگل: به کمک این تمرین عضلات کف لگن شما تقویت می شود.
- تمرین های شکم: برای انجام این حرکت به صورت پشت بر روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید تا عضلات شکم کنقبض شود و در نهایت آن ها را شل کنید.
- تمرین اسکات بدون وزنه: به کمک این حرکت عضلات شما تقویت می شود و همچنین میزان کمی از درد شما تسکین می شود.
- تردمیل: راه رفتن بر روی تردمیل برای تسکین درد استخوان دنبالچه بسیار مفید است.
- حرکت Clamshell: این تمرین روشی فوقالعاده برای فعال کردن عملکرد عضلههای لگن یا مفصل ران (هیپ) است.
سخن پایانی
برای کلام آخر باید اضافه کنیم که اگر به مرور زمان درد دنبالچه ادامه پیدا کند و درد آن ناراحت کننده باشد، میتواند آنقدر شدید شود که شما را برای انجام فعالیت روزانه محدود کند!
به همین منظور توصیه می کنیم اگر درد بعد از چند روز ادامه پیدا کرد، برای درمان درد دنبالچه حتماً به یک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید تا با معاینه کامل علت درد شما مشخص شود و حتی اگر علت دقیق درد مشخص نشد برای جلوگیری از پیشرفت آسیب اقدامات لازم برای کنترل و رفع درد انجام گیرد.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.