درمان درد عضلانی پشت پا
همه ما در طول زندگی بار ها درد عضلانی پشت پا را تجربه کرده ایم، این اختلال به قدری شایع است که دیگر کمتر کسی به آن اهمیت می دهد و به نوعی اکثرا افراد عادت کرده اند. اما بد نیست با علت و روش های درمان درد عضلانی پشت پا آشنا باشید تا در مواقع شدید تر بدانید چه کار هایی انجام دهید.
پیشنهاد می کنیم تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
درد عضلانی پشت پا چه زمانی رخ می دهد؟
ایجاد درد در ناحیه ساق پا به یکی از مشکلات رایجی تبدیل شده است که متاسفانه در بیشتر افراد من جمله جوانان وجود دارد. شاید با خود فکر کنید که دلیل ایجاد شدن این مشکل و درد در این ناحیه از پشت پا چیست و چرا باید در این سنین رخ دهد. بهتر است بدانید که هر دردی به خودی خود ایجاد نمی شود و حتما دلیل قانع کننده ای دارد.
درد در ناحیه پشت پا نیز زمانی رخ می دهد که فشار زیادی به ساق پا وارد شده باشد. پس شایع ترین دلیل درد ساق پا می تواند انجام حرکت های ورزشی پر فشار، راه رفتن های زیاد و موارد این چنینی باشد که باعث می شود تا فرد درد و التهاب در این ناحیه را احساس کند. متاسفانه این موضوع اغلب نادیده گفته می شود، ولی بر خلاف تصورات شما باید هر چه زودتر برای درمان درد عضلانی پشت پا اقدام کرد.
به طور کلی درد در ناحیه پشت پا زمانی رخ می دهد که از ماهیچه و بافت استخوانی بیش تر از حد معمول کار کشیده شود. معمولا زمانی که کار زیادتری نسبت به حد تعادل خودش از پشت پا کشیده شود، فشار زیادی به ساق ها وارد شد و در نتیجه با درد همراه می شود که این یک امر کاملا طبیعی است. البته از جمله دلایل دیگری که ممکن است فرد به درد عضلانی در پشت پا دچار شود، می توان به صاف بودن کف پا و ورزش کردن با کفش های نامناسب اشاره کرد. به این ترتیب افرادی که تحرکات بیشتری دارند مانند سربازان، دونده ها، رقاصان و برخی ورزشکاران، بیشتر در معرض چنین درد و آسیبی قرار می گیرند.
به طور کلی برای درمان درد عضلانی کلیک کنید!
دلایل ایجاد شدن درد عضلانی پشت پا
دلایل متعددی از جمله موارد ذکر شده وجود دارد که می تواند باعث ایجاد درد عضلانی در ناحیه پشت پا شود. به این ترتیب هر گاه با این دردها مواجه شدید، باید هر چه سریع تر برای درمان درد عضلانی پشت پا به یک پزشک فوق تخصص درد مراجعه کنید. این دلایل مهم می تواند شامل موارد ذکر شده در زیر باشد:
- تغییر در وضعیت مکانیکی بدن در اغلب اوقات باعث ایجاد شدن این درد در افراد می شود، که بیشتر در ورزشکارانی مانند دونده ها و … رخ می دهد. در این صورت عوامل متعددی تحت تاثیر قرار می گیرند و در نتیجه باعث ایجاد این درد می شود.
- ورزش زیاد و طولانی در صورتی که با قدرت و سرعت زیادی انجام شود، با درد در ساق پا همراه است. و از آنجایی که گفته شده است که تعداد حرکات ورزشی و تمرینات در هر هفته نباید بیشتر از 10% باشد، در نتیجه باعث بروز ازن آسیب می شود.
- تراکم استخوانی مانند پوکی استخوان، راحت تر باعث شکستگی و ایجاد این درد و آسیب می شود. به این ترتیب تراکم استخوانی پایین می تواند به دلایل ژنتیکی و عادت های ماهیانه نامنظم باشد و هیچ ربطی به فعالیت های ورزشی ندارد.
چه دلایلی خطر ایجاد درد عضلانی در پشت پا را تشدید می کند؟
بهتر است بدانید دلایلی وجود دارند که خطر ایجاد این درد و آسیب را تشدید کرده و افزایش می دهد. به این ترتیب اگر این دلایل رعایت نشود، تهدیدی برای درد عضلانی در پشت پا محسوب می شوند. این دلایل به شرح زیر می باشند:
- وضعیت بیومکانیکی غیر طبیعی در بدن یکی از دلایلی است که در اثر پرونیشن، یا به اصطلاح انحراف خارجی مچ پا رخ می دهد. البته می تواند این وضعیت شامل پاهای پرانتزی نیز باشد که در علم پزشکی به آن انحراف استخوان درشت نی گفته می شود.
- آیتم دوم شیوه نادرست در انجام تمرینات ورزشی است که افزایش ناآگاهانه، اشتباه در شدت تمرینات و مدت و تکرار آن ها باعث ایجاد این درد شده و یا حتی اگر به آن دچار نشده اند، زمینه آن را فراهم می کند.
- دویدن به روی سطوح سخت و زمین های ناهموار در هنگام تمرین خطر بروز این درد را تشدید می کند.
- پایین بودن قدرت بدن نیز می تواند منجر به بروز این اختلال و آسیب شود.
علائم و نشانه های بروز درد عضلانی پشت پا
نشانه ها و علائمی وجود دارند که می توانید در صورت بروز آن ها متوجه این موضوع شوید که درد و آسیب در پشت پای شما رخ داده است. به این ترتیب در این زمان باید برای درمان درد عضلانی پشت پا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
- درد به صورت متمرکز در ناحیه ساق پا
- درد در زمان قبل و بعد از دویدن و راه رفتن و حرکت های این چنینی
- دردی که به مرور تشدید پیدا کرده و بدتر شده
- احساس خشکی و فشار زیاد در پشت پا در هنگام دویدن و راه رفتن
- دردی که در هنگام دویدن تشدید پیدا کرده ولی در زمان استراحت بهبود پیدا می کند
- عدم احساس درد و سر شدگی در صورت فشار دادن استخوان
- احساس بی حسی، مور مور شدن و ضعف در پاها
زمانی است که افراد تمام این علائم را احساس کرده و در خود مشاهده می کنند ولی تصور می کنند که مشکل جدی نیست و به خودی خود رفع خواهد شد. ولی این تصور غلط را فراموش کنید و هر چه زودتر برای درمان درد عضلانی پشت پا اقدام نمائید.
روش های درمان درد عضلانی در ناحیه پشت پا
روش های درمانی برای از بین بردن این درد و بهبود آن وجود دارد که توسط پزشک متخصص بعد از شرایط تشخیص درد و ارزیابی آن توصیه می شود. این روش ها در انواع موارد ذکر شده در زیر تقسیم بندی شده است:
دارودرمانی
در ابتدا پزشک متخصص از طریق دارو درمانی، یعنی تجویز داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی مانند ایبوپروفون، آسپرین و ناپروکسین سعی می کند تا درد و التهاب را از بین ببرد.
طب سنتی
یکی دیگر از بهترین روش ها برای درمان درد این ناحیه از پشت پا، روش های طب سنتی، مانند استفاده از کمپرس آب گرم و یخ است که باعث کاهش درد و التهاب در این ناحیه می شود. همچنین می توان به استفاده از ساق بند طبی نیز اشاره کرد که باعث کاهش درد و ورم در ناحیه پشت پا خواهد شد.
ورزش
انجام برخی از تمرینات ورزشی متناسب با توصیه پزشک به صورتی که باعث ایجاد فشار در ناحیه پشت پا نشود، از روش های درمانی برای عضلات پشت پا به حساب می آید که پزشک متخصص به شما توصیه می کند و بهتر است که آن را پشت گوش نیندازید.
ماساژ درمانی
انجام ماساژهای تکنیکی و درمانی توصیه شده توسط پزشک متخصص به طرز باورنکردنی در کاهش درد و التهاب ساق پای شما تاثیرگذار است. به همین دلیل بهتر است که این کار را انجام دهید و به یک فرد متخصص برای درمان درد عضلانی پشت پا مراجعه کنید.
تزریقات
تزریق داروهای ضد التهابی، در بعضی مواقع باعث می شود تا درد و التهاب کم شود و تاثیر بیشتری می تواند در مقابل دارو درمانی داشته باشد که در اکثر مواقع توسط پزشک تجویز می شود.
جراحی
در نهایت زمانی که پزشک متخصص از انجام روش های درمانی دیگر ناامید می شود و هنوز بیمار از درد و التهاب در ناحیه پشت پای خود رنج می برد، در این صورت است که پزشک عمل جراحی را توصیه می کند که تنها روش درمان محسوب می شود.
به کلینیک تخصصی پا در تهران مراجعه کنید!
تشخیص درد عضلانی پشت پا
پزشک متخصص برای آنکه بتواند تشخیص دهد که درد عضلانی ساق پا به چه دلیلی رخ داده است، روش های زیادی را به کار می گیرد که این روش ها به طور واضح به پزشک متخصص کمک می کند که بتواند بیماری فرد را تشخیص دهد تا پزشک بتوانند روش درمانی ایده آلی را به پیش بگیرد.
این روش های تشخیصی می تواند شامل معاینه کامل سوبژکتیو و اوبژکتیو توسط یک فیزیوتراپیست باشد که برای تشخیص درد ساق پا به کار برده می شود. البته برای تشخیص بیشتر در بعضی مواقع پزشک متخصص از روش های اشعه ایکس، سونوگرافی، اسکن استخوان، سی تی اسکن، ام آر آی، یا تست فشار کمپارتمان استفاده می کند. که به وسیله روش های ذکر شده می توان روش های درمان درد عضلانی پشت پا را به صورت دقیق تشخیص داد و به کار گرفت. بهتر است بدانید قبل از به کارگیری روش های درمان تنها عاملی که باید انجام شود تا دلیل درد و بیماری مشخص شود، استفاده از روش های تشخیصی است که روش های دقیق تری را ارائه می دهد.
سخن پایانی
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با درمان درد عضلانی پشت پا آشنا نماییم. در صورتی که تجربه ای در این زمینه دارید خوشحال می شویم نظر خود را در اختیار ما قرار دهید.