علل و راه های درمان درد عضلانی
درمان درد عضلانی موضوع مورد بحث ما در این مطلب می باشد. درد عضلانی از جمله دردهایی محسوب می شود که شاید بسیاری از افراد به هر دلیلی علائم و نشانه های خاصی از آن را دیده باشند؛ چرا که این درد اصولا یک درد ماهیچه ای در بدن به حساب می آید.
معمولا در بسیاری از مواقع فشاری که بر ماهیچه وارد می شود باعث عفونت و التهاب می گردد و اینچنین که با یکی از علت های درد عضلانی افراد را رو به رو می کند.
شما میدونید برای درد عضلانی چی خوبه؟ همیشه روش های درمان خانگی و سریع وجود دارد که در این مطلب راه های کاهش درد عضلانی را به شما خواهیم گفت. البته همانطور که میدانید برای هر علائمی پزشکی مخصص وجود دارد در صورت درد های عضلانی شدید شما باید به یک فوق تخصص درد مراجعه نمایید!
درد عضلانی چیست؟

درد عضلانی چیست؟
گرفتگی عضلات و دردهایی که در قسمت مفصل مشاهده می شود را در گروه دردهای عضلانی قرار می دهند.
اما باید بدانید که درد عضلانی را یکی از علائم بیماری فیبرومیالژی یا همان دردهای عصبی میدانند که در این بیماری عمدتا عضلات بدن همراه با درد و سفتی همراه است، آن دسته از افرادی که به هر دلیل با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند، ممکن است دچار افسردگی، عدم خواب مناسب و کافی، خستگی مداوم و بسیاری از موارد این چنینی دیگر شوند به همین دلیل است امروزه درمان درد عضلانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دلایل ایجاد درد عضلانی
- داروهای مختلف مانند مصرف داروهایی که مختص کم کردن فشار خون است میتواند از جمله دلایل بروز این درد شایع باشد.
- معمولا بیماریهای عصبی، اسکلتی و مهمتر از همه عضلانی هرکدام می تواند باعث ایجاد این گونه دردها شود.
- البته شما نباید آنفولانزا را نادیده بگیرید. چرا که آنفولانزا و گاهی کرونا از جمله دلایل رایج برای بروز دردهای عضلانی به حساب میآید.
- هر گونه مشکلات عروقی را جدی بگیرید. چرا که صدددرصد میتواند برای شما دردهای شدید و ازار دهنده عضلانی را به وجود آورد.
- پایین بودن بسیاری از مواد معدنی ضروری بدن مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم و مواد اینچنینی که جز مواد معدنی هستند باعث بروز این درد میشوند.
- سعی کنید کم آبی بدن همیشه تامین کنید. چرا که کم آبی در برخی از موارد یکی از دلایل اصلی محسوب می شود و همچینن گرفتگی که به خاطر گرما ایجاد میشود را نباید نادیده گرفت.
- امروزه در بسیاری از باشگاهها و فعالیتهای ورزشی، انواع وزنه های سنگین را از جمله دلایل دیگر می شناسند.
علت انواع درد عضلانی

علت انواع درد عضلانی
هورمونها و سن در بدن درد
انواع مختلف درد عضلانی به هورمون و سن افراد مربوط می شود؛ چرا که خانمها نسبت به آقایان بیشتر در معرض این درد قرار دارند.
به گونه ای که خانم ها بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی به دردهای عضلانی دچار می شوند البته قبل و بعد از سن یائسگی از جمله سن های بسیار حساسی است که خانم ها بسیار باید مراقب باشند تا به دردهای اینچنینی دچار نشوند و به دنبال هر گونه نشانه و علامت سریعا به درمان درد عضلانی اقدام کنند.
روماتیسم
همچنین روماتیسم یکی دیگر از انواع درد عضلانی است که از جمله علائم آن شما میتوانید خستگی و کوفتگی بدن را در نظر بگیرید. دردهای آن اصولا در قسمت عضلات دست، کمر و پشت بروز پیدا می کند و در برخی از موارد حتی کنترل ادرار و مدفوع را برای افراد سخت میکند.
سبک زندگی نامناسب
یکی دیگر از انواع درد عضلانی به خواب و روحیه افراد اشاره می کند؛ چرا که اگر فردی روحیه شکننده و ضعیفی داشته باشد و سبک زندگی مناسبی را دنبال نکند و یا حتی الگویی نامناسبی را برای خود انتخاب کند وجود هرگونه درد عضلانی یک مورد شایع است.
متاسفانه عدم توجه به انواع رژیم غذایی باعث کم کردن برخی از مواد معدنی می شود و همین امر باعث بروز دردهای عضلانی می گردد.
آسیب و ضربه به بدن
نوع دیگری وجود دارد که به خاطر ضربه به وجود میآید که بسیاری از افراد شاید در هنگام تصادف، لیز خوردن و موارد این چنینی با این نوع دردها روبرو می شوند.
استرس و فشار
به خاطر بسپارید که یکی از انواع رایج دردهای عضلانی استرس های مداومی است که افراد نمی توانند آن را کنترل کنند، چرا که فشارهای عصبی باعث گرفتگی عضلات می شود.
به همین دلیل است که شما باید هرچه سریعتر به دنبال درمان درد عضلانی باشید، زیرا این گونه دردها در بسیاری از موارد نمی تواند باعث شود تا افراد بتوانند به سادگی به فعالیتهای روزمره خود بپردازند. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با متخصصین کلینیک خانه درد با شماره تماس 02126723996 بگیرید.
تشخیص درد عضلانی

تشخیص درد عضلانی
برای تشخیص درد عضلانی شما باید به فوق تخصص درد مراجعه کنید تا مفاصل شما را بررسی نماید. هر کدام از بخشهای مختلف بدن که به هر دلیلی با ضعف روبهرو شده است را هرچه سریعتر باید درمان کند. حتی از نظر روانشناختی نیز بسیاری از پزشکان به علائمی مانند سردرد میگرنی، اضطراب و افسردگی بسیار توجه میکنند.
به این علت که معمولا این موارد میتواند به اضطراب و استرس افراد مربوط شود و تست های آزمایشگاهی، همچنین تست هایی که مربوط به اختلال خواب است را برای تشخیص و شروع درمان درد عضلانی بسیار مهم می دانند و چنانچه شما 3ماه از درد بگذرد و اقدام نکنید، این درد به صورت وسیع در تمامی قسمت های بدن پخش می شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
دردهای عضلانی همانطور که گفته شد یکی از نشانههای دردهای عصبی است. اصولا در برخی از موارد دردهای عضلانی بسیار آزار دهنده هستند. شما باید هرچه سریعتر به فوق تخصص درد مراجعه کنید. خصوصاً اینکه بعد از تجربه مجدد درد عضلانی و یا افزایش شدت درد عضلانی شما بدون هیچگونه دلیل خاصی میباشد. بسیار دیده شده است که برخی از دردها با التهابات شدید نیز همراه بوده است.
بعد از نیش زدن حشرات اگر این درد را تجربه کنید، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. دردهای عضلانی که با تورم و قرمزی همراه هستند را نیز نادیده نگیرید و چنانچه به مصرف داروی خاصی مشغول هستید، بعد از تغییر دارو عمدتا دردهای عضلانی نیز پدیدار میشوند که در این شرایط نیز مراجعه به پزشک الزامی است تا هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای درمان درد عضلانی شما فراهم کند.
همچنین بخوانید: دلایل متداول برای مراجعه به دکتر متخصص ارتوپدی
روش های درمان درد عضلانی

راههای درمان درد عضلانی
برای درمان درد عضلانی روش های متفاوتی وجود دارد که بعد از درمان های خانگی درد عضلانی شما از ماساژ درمانی، فیزیوتراپی، ورزش، یخ درمانیف گرمادرمانی، دستگاه های الکتریکی انواع داروهای مسکن می توانید استفاده کنید.
داروهای مسکن برای درد عضلانی
بسیاری از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن (مورتین ، ادویل)، استامینوفن (تایلنول،آسپیرین بدون اکسدرین) و ناپروکسین ( آلیو، ناپروسین ) می تواند به عنوان تسکین دهنده گزینه مناسبی باشد اما مسکن هایی که بنا بر دستور پزشک باید مصرف شود مانند کورتیکاستروئید، Opioids، داروهای ضدافسردگی و داروهای ضد تشنج است و یا حتی در قسمتی که شما درد را تجربه می کنید با استفاده از یخ درد مورد نظر آن قسمت را کاهش دهید.
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی یکی دیگر از روشهای عالی برای درمان درد عضلانی است که باعث کسب انرژی بیشتر سلولهای عصبی میشود. همچنین برای کم کردن انواع گرفتگی ماهیچه خصوصا در قسمت کمر و گردن، ماساژ درمانی بسیار توصیه میشود.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی و ورزش نیز می تواند بهترین راهکار برای درمان درد عضلانی باشد. به این دلیل که متخصص فیزیوتراپ می تواند با برنامهریزی، تمرینات ورزشی قابل قبولی را در اختیار شما قرار دهد تا هر چه سریعتر، شما فرایند درمان درد عضلانی خود را شروع کنید. فیزیوتراپ به شما آموزش می دهد که چگونه به صحیح بدن خود را درموقعیت های گوناگون قرار دهید.
یخ درمانی و گرما درمانی
اما یخ درمانی و گرما درمانی همان گونه که گفته شد می تواند برای برطرف کردن التهابات بسیار مفید واقع شود؛ چرا که گرما نیز باعث افزایش جریان خون در ماهیچه می شود و امروزه از دستگاه های الکتریکی خاصی مانند TENS و اولتراسوند استفاده می کنند که این دستگاه ها می توانند به شدت درد را کاهش دهد و به عنوان درمان درد عضلانی بهترین راهکار به شمار آید.
روش های پیشگیری درد عضلانی

روش های پیشگیری درد عضلانی
از جمله روشهای پیشگیری از درد عضلانی شما بهتر است قبل از هرگونه فعالیت فیزیکی بدن خود را کشش دهید. عملیات سرد و گرم کردن بدن خود را برای انجام فعالیتهای ورزشی جدی بگیرید. زیرا با آماده کردن ماهیچههای بدن خود، در هنگام انجام فعالیتهای ورزشی گوناگون احتمال بروز درد بسیار کم است.
سعی کنید در اکثر روزها بدن خود را مرطوب نگهدارید، خصوصا اگر به فعالیت خاصی میپردازید. ورزش از جمله عوامل پیشگیری محسوب میشود که میتواند به دوام و استقامت ماهیچههای بدن شما کمک کند. طبق تحقیقات به دست آمده آن دسته از افرادی که ساعات طولانی را پشت میز سپری میکنند، باید هر ۶۰ دقیقه حداقل عضلات خود را به آرامی کشش دهند.
نتیجه گیری
ما در این مقاله هرآنچه که در مورد درد عضلانی لازم بود را بیان کردیم.بدین ترتیب شما را با انواع درد عضلانی و همچنین دلایل آن آشنا شدید.
توجه داشته باشید که این نوع درد از جمله دردهای شایعی است که متاسفانه بسیاری از افراد به هر دلیلی به آن دچار می شوند و در این بین، شما هر چه سریعتر باید برای درمان درد عضلانی اقدام کنید.
چراکه اگر به آن بی توجه شود صد درصد میتواند التهاب، عفونت و یا حتی به جراحی منتهی شود و عفونت های خاصی را به وجود می آورد.
اما در هر صورت این نکته را به خاطر بسپارید که با روشهای پیشگیری که گفته شد احتمال بروز این درد بسیار پایین است. سعی کنید به موقع به متخصص مراجعه کنید.
شما نیز اگر تجربه اینگونه دردهای عضلانی را داشتید در قسمت نظرات پایین با ما به اشتراک بگذارید.
سلام ممنون از مقاله خوب و کاملتون فقط یه سوال امکان داره که این دردها به جراحی هم کشیده بشه داروها جواب نده و جراحی لازم بشه برای درمانش؟
سلام خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده.
عموما درد های عضلانی ناشی از علل دیگر می باشد ولی خود دردهای عضلانی نیازی به عمل ندارد. و باید علت اصلی آن توسط فوق تخصص درد شناسایی شوند.