درمان شکستگی استخوان ران چیست؟
یکی از آسیب هایی که برخی افراد در طول زندگی خود با آن روبرو می شوند مربوط به شکستگی استخوان ران می باشد، این عارضه اگرچه نادر است اما در زمان وقوع تمامی فعالیت های فرد را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین مهم است که در سریع ترین زمان ممکن برای درمان شکستگی استخوان ران اقدام شود.
در این مطلب سایت کلینیک خانه درد ما قصد داریم بررسی نماییم علل و علائم شکستگی چیست و در صورت بروز چگونه می توان برای درمان شکستگی استخوان ران اقدام کرد. بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به این آسیب دچار شده اید توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
شکستگی استخوان ران چیست؟
شکستگی استخوان ران اگرچه بسیار نادر است اما در صورت رخ دادن می تواند تمامی عملکرد شما را تحت تاثیر قرار دهد و لازم است که برای درمان نزد فوق تخصص ارتوپدی مراجعه نمایید، استخوان ران می تواند در یکی از این سه ناحیه شکسته شود:
- سر/گردن استخوان (نزدیک لگن)
- شفت اصلی استخوان
- انتهای پایینی (نزدیک زانو)
آسیب معمولاً زمانی رخ می دهد که یک ضربه با نیروی زیاد به استخوان ران برخورد کند. شایع ترین علل شکستگی استخوان ران عبارتند از:
- تروما با سرعت بالا، مانند تصادف وسیله نقلیه موتوری یا موتور سیکلت.
- سقوط از بلندی
- آسیب در حین ورزش های شدید یا تماسی.
- یک بیماری استخوانی موجود که استخوان را ضعیف می کند، مانند تومور، بیماری پاژه، کیست استخوان یا پوکی استخوان.
انواع شکستگی استخوان ران
شکستگی استخوان ران بر اساس نوع آسیب، نحوه شکستگی استخوان و محل شکستگی متفاوت است. شفت فمور به سه قسمت تقسیم می شود و محل آسیب ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شکستگی های پروگزیمال استخوان ران، قسمت بالایی استخوان، در کنار مفصل ران را درگیر می کند
- شکستگی های شفت فمور بخش میانی استخوان را درگیر می کنند و معمولاً آسیب های بسیار شدیدی هستند
- شکستگی فمور سوپراکوندیلار ناحیه درست بالای زانو را درگیر می کند و غیرشایع در نظر گرفته می شود
علاوه بر این، شکستگی استخوان ران ممکن است بر اساس نوع آسیب طبقه بندی شود که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شکستگی عرضی یک خط مستقیم در سراسر شفت استخوان ران است
- شکستگی مایل یک خط یا شکستگی زاویه دار است
- شکستگی مارپیچی شکستگی است که شفت استخوان ران را احاطه کرده است
- شکستگی خرد شده زمانی اتفاق میافتد که استخوان به چند قطعه شکسته شود
- شکستگی جابجا شده زمانی رخ می دهد که قطعات استخوان در هر طرف شکستگی در یک راستا قرار نگیرند
- شکستگی باز یا مرکب زمانی اتفاق میافتد که قطعات استخوانی ممکن است پوست را سوراخ کند و همچنین به عضلات و تاندونهای اطراف آسیب برساند.
همچنین بخوانید: علل، علائم و درمان شکستگی استخوان دنبالچه
علائم شکستگی استخوان ران
استحکام یک استخوان ران سالم به این معنی است که برای شکستن آن به نیروی قابل توجهی نیاز است. به طور معمول، یک تصادف بزرگ مانند خرابی ماشین یا یک آسیب جدی ورزشی. برخی از شرایط پزشکی، مانند پوکی استخوان، می تواند استخوان را تا حدی ضعیف کند که راحت تر شکسته شود.
البته در افراد مسن شرایط فرق دارد و این آسیب بسیار راحت تر ایجاد می شود زیرا استخوان های آن ها استحکام اولیه خود را از دست داده اند.
شکستگی استخوان ران ممکن است باعث درد شدید در ناحیه بالای ساق پا یا ناحیه لگن شود. همچنین ممکن است باعث درد کمتری در باسن، زانو، ران، کشاله ران یا کمر شود.
ممکن است تجربه کنید:
- مشکل در راه رفتن، یا ناتوانی در راه رفتن، حرکت دادن پا یا ایستادن.
- تورم در ناحیه لگن.
- کبودی شدید در ناحیه شکستگی یا تغییر رنگ پوست.
- اسپاسم عضلانی در ران.
- بی حسی و گزگز در ران یا ساق پا.
- تغییر شکل استخوان ران
- خونریزی، اگر استخوان از پوست بشکند.
احتیاط: شکستگی استخوان ران ممکن است تهدید کننده زندگی باشد. مرگ ممکن است به دنبال شکستگی استخوان ران به دلیل عوارضی مانند لخته شدن خون، ذات الریه یا عفونت رخ دهد. علائم آسیب تهدید کننده زندگی عبارتند از:
- تورم موضعی در پاها یا کشاله ران، همراه با قرمزی و حساسیت به لمس.
- تب، تعریق، لرز یا خستگی مفرط.
- درد قفسه سینه و یا مشکل در تنفس.
- خونریزی شدید یا غیر قابل کنترل.
- قطعه استخوانی که از روی پوست بیرون زده است.
- گیجی یا از دست دادن هوشیاری.
چگونه تشخیص داده می شود؟
شکستگی استخوان ران یک آسیب جدی است که معمولاً توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود. اشعه ایکس یا سی تی اسکن به تایید شکستگی کمک می کند. شکستگیها میتوانند از یک ترک ساده تا یک شکست شدید که در آن استخوان ران به قطعاتی تبدیل میشود که میتوانند از پوست جدا شوند یا حتی سوراخ شوند، متغیر باشند.
درمان معمولاً شامل پذیرش فوری در بیمارستان و جراحی احتمالی است. درمان گسترده در بیمارستان و فیزیوتراپی نیز معمولاً مورد نیاز است. اکثر افرادی که از شکستگی استخوان ران رنج می برند به درمان تخصصی نیاز دارند و با روش های خانگی نمی توان به درمان آن ها کمک کرد.
بهبودی کامل از شکستگی استخوان ران می تواند از 12 هفته تا 12 ماه طول بکشد. با این حال اکثر افرادی که شکستگی استخوان ران را تجربه می کنند می توانند با کمک یک فیزیوتراپیست در روز اول یا دو روز پس از آسیب و یا جراحی راه رفتن را شروع کنند.
درمان شکستگی استخوان ران
در ابتدا این مورد را در نظر داشته باشید که تمامی شکستگی های استخوان را نیاز به جراحی دارند و درمان غیر جراحی برای آن ها ممکن نیست. البته اگر بیمار کودک باشد در برخی موارد می توان به کمک گچ گیری آن ها را درمان کرد اما برای بزرگسالان این طور نیست.
درمانی جراحی
در اکثریت موقع برای درمان شکستگی فمور بین 24 تا 48 ساعت باید اقدام کرد. روش های جراحی که برای این نوع شکستگی وجود دارد متنوع می باشند که با توجه به تشخیص پزشک یکی از آن ها انتخاب می شود.
میله گذاری: این روش دارای جوش خوردگی بیشتر و عوارض کمتری می باشد.
پلاک گذاری: در ابتدا استخوانی شکسته جا اندازی می شود و سپس شکافی روی پوست ایجاد می شود و پلاک به داخل ران و روی استخوان برده می شود و به کمک پیچ ها استخوان متثل می شوند. در این روش مهارت پزشک اهمیت بسیاری دارد.
فیکساتور خارجی: اگر پوست و عضلات ران دچار آسیب باشند و شکستگی با عفونت همراه باشد از این روش استفاده می شود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با درمان شکستگی ران و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. در آخر اگر بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم، آسیب استخوان ران بسیار دردناک می باشد و درمان آن متناسب با میزان آسیب زمان بر است.
برای افراد بالای 60 سال، افراد مبتلابه متابولیک استخوان، افراد مبتلابه سرطان این شکستگی در دسته شکستگیهای بسیار خطرناک است. با توجه به میزان آسیب، برای درمان هم می توان از عمل های جراحی بسته استفاده کرد و هم عمل های جراحی باز، توصیه ما این است که برای به حداقل رسیدن میزان عوارض، برای درمان حتما نزد جراحان متخصص و با تجربه کافی مراجه کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.