تشخیص علت و درمان کمر درد با بهترین روش های خانگی
درمان کمر درد و به طور کلی کمردرد متاسفانه از جمله مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد در عمرشان آن را به هر دلیلی تجربه می کنند. برخی از افراد این درد را جدی گرفته و به پزشک مراجعه میکنند، اما برخی از افراد شاید با درمان های خانگی موقتاً به درمان کمردرد بپردازند.
علائم کمر درد
درد عضلانی از جمله علائم بسیار معمولی کمردرد است که البته برخی از کمردرد ها شاید به خاطر مراقبت های فردی هرچه سریعتر بهبود یابد ولی در حالت کلی شما حداقل چند هفته را به صورت کاملا مرتب و روزانه باید از مراقبت های فردی پیروی کنید تا بتوانید به صورت کامل به درمان کمردرد مطمئن شوید.
چنانچه حداقل بعد از ۷۲ ساعت با وجود درد عضلانی شما نتوانید درد قسمت کمر خود را تحمل کنید، بهتر است هر چه زودتر به دکتر کمر درد مراجعه کنید، متاسفانه درد عضلانی از جمله دردهای اصلی کمر محسوب میشود که مردم آن را جدی نمی گیرند.
حتی در برخی از شرایط بسیاری از مشکلات پزشکی یکی از علت های کمردرد به شمار میآید، هر نوع مشکل در روده و مثانه را نیز را جدی بگیرید؛ چرا که احتمالا به کمردرد مربوط می شود و یا حتی اگر شکم شما دچار درد و یا ضربان بالایی شود احتمال تب بسیار بالا است، که باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
چه کمردرد هایی باید جدی گرفته شوند؟
دلایل کمر درد چیست؟

علت کمر درد چیست
از جمله دلایل کمر درد در بسیاری از موارد می تواند دلایل مکانیکی باشد. متاسفانه استهلاک مفصل ها را برخی جدی نمی گیرند و به همین دلیل است که دلایل مختلفی مانند دلایلی که ما در ادامه به آن اشاره می کنیم به وجود می آید. این دلایل می تواند شامل:
دیسک های بین مهره ای
از جمله دلایل بسیار رایج کمردردهای مکانیکی بخاطر استهلاک و پیر شدن دیسک های بین مهره ای باشد.
زمانی که دیسک پاره و یا بیرون زده شود نیز امکان کمردرد وجود دارد که با فیزیوتراپی این مشکل را می توان تا حدودی برطرف کرد.
مشکلات اسکلتی
گودی کمر، قوس کمر و… که بسیاری از ما جدی نمی گیریم نیز از جمله مشکلات اسکتی هستند که به دلایل درد کمر مربوط می شود.
وارد شدن ضربه به کمر
از معمولی ترین علت هایی که همه ما آن را به خوبی می شناسیم، ضربه به کمر است که صد در صد از آسیبهای جدی محسوب می شود و چنانچه کمردرد شما در شب خصوصا زمان استراحت تشدید می شود هیچ شک و تردیدی وجود ندارد تا شما به بهترین متخصص ستون فقرات در تهران مراجعه کنید.
ریشه عصبی کمر انسان چنانچه با آسیب و فشار رو به رو شود صددرصد می تواند یکی از دلایل اصلی کمردرد باشد.
انواع فعالیت های ورزشی، تصادفات و… موارد به این شکل در گروه اصلی ابتلاء به کمر درد جای می گیرد.
سایر بیماری ها
دردهایی که به پا منتقل میشوند را متاسفانه برخی از افراد جدی نمی گیرند، در صورتی که این درد از جمله دردهای شایع و جزء علائم ویژه کمردرد محسوب می شود که حتی شاید با سوزن سوزن شدن پا رو به رو شوید.
و در برخی از موارد حاد نیز، کاهش وزن بدن بدون هیچ گونه علت یکی از علت های کمردرد به شمار می آید که ممکن است کمردرد شما با التهاب و قرمزی مواجه گردد.
بعد از ۵۰ سالگی اولین کمردرد خود را جدی بگیرید؛ زیرا اگر حتی سابقه سرطان، پوکی استخوان و هر بیماری دیگری اینچنینی را داشته باشید، احتمال اینکه با بیماری های کمر روبرو شوید بسیار بالا است.
کشیدگی عضلات و رباط نیز یکی از علت های کمردرد به حساب میآید، که در کنار پارگی دیسک شاید افراد آن را تجربه کنند. البته التهاب مفاصل متأسفانه یکی دیگر از این موارد شناخته میشود که در کنار پوکی استخوان و اختلالات استخوان بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
عوامل خطر بروز کمر درد

کمر درد چه زمانی خطرناک است؟
متاسفانه کمردرد در هر سنی میتواند به وجود آید. بسیاری از کودکان و حتی نوجوانان به این دلیل که به اضافه وزن خود توجهی ندارند، احتمال کمردرد نیز برای این گروه بسیار بالاست.
چنانچه شما فرزندان خود را از همان ابتدا با فواید و خواص ورزش آشنا نکنید، شاید در آینده با انواع مشکلات و خصوصا انواع مختلف کمر درد به هر دلیلی روبهرو شوند؛ چرا که ورزش کردن خود یکی از راه های جلوگیری محسوب می شود. کمر درد ناشی از نشستن طولانی یا ناشی از بلند کردن اجسام سنگین در صورتی که ستون فقرات تقویت نشده باشند می توانند از جمله مواردی باشد که اهمیت ورزش و تقویت عضلات را بیشتر کند.
البته در کنار این موارد سعی کنید، سبک زندگی خود را نیز به صورت صحیح ادامه دهید؛ چرا که افسردگی، استرس و اضطراب یکی از دلایل رایج برای بروز کمردرد است که بسیاری از افراد متاسفانه به این موضوع توجهی ندارند و با عدم تغییر سبک زندگی خود در سنین بسیار پایین به انواع مختلف کمردرد مبتلاء می شوند.
درمان کمر درد در خانه
برای درمان کمر درد چه کنیم؟ شما می توانید در ابتدا آموزش های لازم را در این زمینه فرا بگیرید، که با یک برنامهریزی مناسب و درست در ابتدا سبک زندگی خود را تغییر دهید، صدرصد درمان های اولیه را با مراقبت های فردی می توانید در نظر بگیرید.
درمان کمر درد با ورزش

درمان کمر درد با ورزش
ورزش درمانی یکی دیگر از روش های درمان کمر درد به شمار میآید که در این بین، شما با مراجعه به فیزیوتراپی نیز میتوانید با توجه به نظر فیزیوتراپ از درمان های متفاوت مانند تحریک الکتریکی، فراصوت، گرما و یا روش های ازاد سازی عضله برای کم کردن درد عضلانی استفاده کنید.
چرا که فیزیوتراپ روش ها، حرکات و تکنیک های خاصی را به شما آموزش می دهد تا به واسطه آن بتوانید هر چه سریع تر عضلات شکم و کمر خود را تقویت کرده و با درمان کمردرد به صورت روزانه از شر این عارضه آزاردهنده خلاص شوید.
طبق موارد گفته شده چنانچه درمان موثر واقع نشود چاره ای ندارید جزء این که به تزریق روی بیاورید؛ چون که تزریقاتی مانند تزریق کورتیزون باعث می شود تا رشته های عصبی شما بتوانند درد شما را آرام تر نمایند.
درمان کمردرد شدید با جراحی کمر
جراحی آخرین راه درمان کمردرد است که به واسطه آن شما باید هر چه سریعتر از یک جراح و متخصص ستون فقرات با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
پیشگیری از ابتلاء به کمردرد

پیشگیری از ابتلاء به کمردرد
در برخی موارد گرفتگی کمر می تواند به یک کمر درد شدید تبدیل شود و درمان آن طولانی و در بعضی موارد به جراحی ختم شود. بهترین راهکار، پیشگیری از ابتلا به کمر درد می باشد. شما با رعایت چند تکنیک کاملا ساده می توانید به راحتی از ابتلاء به کمردرد جلوگیری کنید که این موارد شامل:
ورزش
ورزش را به هیچ عنوان نادیده نگیرید، به این دلیل که شما با انواع فعالیت های هوازی البته سبک و کاملا منظم می توانید استحکام و قدرت کمر را افزایش دهید و این چنین عملکرد عضلات خود را به صورت اصولی مدیریت کنید.
البته از ورزشهایی استفاده کنید که به هیچ عنوان با ضربه و کشیدگی عضلات همراه نشود که عمدتا بسیاری پیادهروی و شنا را جزء ورزشهای بسیار موثر برای جلوگیری از کمردرد التهابی پیشنهاد می کنند که شما هر کدام از این موارد را می توانید با راهنمایی پزشک خود هرچه سریعتر به صورت تخصصی شروع و ادامه دهید.
تقویت عضلات
از تقویت عضلات خود غافل نشوید؛ چرا که تمرینات خاصی وجود دارد که شما برای تقویت ماهیچه بتوانید از آن به نحو احسن کمک بگیرید.
اصولا معطف بودن مفاصل ران و استخوان های لگن باعث میشود تا وضعیت کمر شما همیشه در یک حالت نرمال قرار بگیرد و به همین دلیل است که ما به شما راهکارهای تمرینات منظم را برای تقویت شکم و کمر یک پیشنهاد عالی برای پیشگیری از کمردرد توصیه می کنیم.
وزن ایده آل
سعی کنید همیشه وزن ایده آلی داشته باشید؛ چرا که اضافه وزن صددرصد باعث می شود تا عضلات کمر شما دچار کشیدگی شود که این امر را شما باید با یک رژیم غذایی و سبک مناسب زندگی رعایت کنید.
رفتارهای بدنی مناسب

برای کمر درد چه باید کرد؟
رفتارهای بدنی مناسب را جدی بگیرید تا به انواع کمردرد دچار نشوید به این دلیل که درست نشستن، درست راه رفتن و توجه به طرز صحیح بلند کردن اجسام خود می تواند از جمله مواردی باشد که به شما برای پیشگیری از انواع کمردرد بسیار کمک می کند.
سعی کنید اگر به هر دلیل در طولانی مدت مجبور به ایستادن هستید از یک چهارپایه کوچک برای جابجایی پاهای خود استفاده کنید؛ چرا که اگر وضعیت بدن شما به صورت مناسب قرار نگیرد صددرصد کمردرد تنها یک درد در بین بسیاری از دردها به چشم می آید.
طرز صحیح بلند کردن اجسام
شما چنانچه با طرز صحیح بلند کردن اجسام آشنایی نداشته باشید احتمال ابتلاء به کمردرد نیز بسیار زیاد است. سعی کنید وزن جسم مورد نظر را بر روی پای خود قرار دهید و به صورت مستقیم بنشینید، که کمر شما کاملا صاف باشد و تنها در حین زانو زدن کمی کمر را خم کنید.
این گونه جسم سنگین را میتوانید در مجاورت بدن خود نگه دارد و به هیچ عنوان در حین بلند کردن عملکرد خود را با چرخیدن همزمان نکنید. تا حد امکان سعی کنید برای بلند کردن اجسام سنگین از دیگران کمک بگیرید؛ چرا که متاسفانه یکی از دلایل ابتلا به کمردرد را همین امر ساده معرفی می کنند.
نتیجه گیری
ما در این مقاله شما را با علائم، عوامل خطر و درمان کمر درد و مهمتر از همه راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به کمردرد آشنا کردیم؛ چرا که امروزه به هر دلیلی متاسفانه انواع بیماری ها به خاطر سبک زندگی افراد و بی توجه به بسیاری از مسائل اینچنینی به وجود می آید که کمردرد یکی از این بیماری ها است.
به هیچ عنوان از افراد متخصص برای درمان غافل نشوید؛ چرا که بسیاری از داروهای خانگی شاید علاوه بر اینکه فایده ای نداشته باشد حتی به طبع بدنی شما سازگار نباشد و این چنین مشکلات بیشتری به وجود آید.
فیزیوتراپی در کنار مراجعه به یک پزشکی متخصص و ماهر صددرصد برای شما میتواند راهکاری معقولانه باشد تا هرچه سریعتر از درمان کمردرد استفاده کنید. چنانچه در این زمینه سوالاتی دارید که به پاسخی نرسیده اید و یا قصد تعیین نوبت از متخصصین کلینیک خانه درد را دارید می توانید با شماره تماس 0212672399 ، تماس بگیرید.
مهمتر از همه سعی کنید رفتارهای متناسب بدنی را به خوبی فرابگیرید به این دلیل که این رفتارها باعث می شود تا وضعیت بدن شما بتواند ساختار اصلی خود را حفظ کند و بدون مشکل شما بتوانید در طولانی مدت بدون درد و بیماری خاصی به راحتی به زندگی خود ادامه دهید.
شما تا به حال به دلیل انجام کدام یک از رفتارهای زیر به درد کمر دچار شده اید؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سلام ، من وقتی وامیستم پای ظرفشویی سریع کمرم درد میکنه و تا دراز نکشم خوب نمیشه، هیچ وقت چیز سنگین بلند نکردم یا ورزش سنگینی انجام ندادم به نظرتون این کمر درد خطرناکه؟
این کمر درد میتونه دلایل مختلف داشته باشه . لذا بهتره با مشاورین کلینیک خانه درد تماس گرفته و مشورت کنید
ویدئوی داخل این مقاله به سادگی نشان میدهد چه کمر دردهایی خطرناک است و در چه صورت شما حتما باید به پزشک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید
سلام برای انجام جراحی از چه سنی جراحی دیر شده و تاثیر خیلی کمی داره؟ اخه پدرم خیلی سنش بالاش و از کمر درد شدید زمین گیر شده می خواستم بدونم برای جراحی هنوز دیر نشده چون شنیدم سن خیلی بالا احتمال خوب شدن خیلی پایینه و پدرم بیشتر از 80 سالشه. ممنون.
سلام اتفاقا بیشتر مراجعین ما افرادی با سنین بالا هستند که دچار دیسک کمر و … شده و در صورتی که با تشخیص پزشک متخصص نیاز به جراحی باشد، پس از جراحی حتما بهبودی حاصل می شود. البته روش های درمان غیر جراحی دیسک کمر نیز در کلینیک خانه درد صورت میگیرد که بسیار رضایت بخش بیماران بوده است.
سلام مه یک چند روز پیش یک فرغون سنگ ریز راپور کرده بودم و از یکجا به جای دیگر انتقال دادم وبعدا خواستم همین فرغون پر از سنگ راکمی عقب بیارم ناگهان کمرم را درد گرفت بعد از مدت سه شبانه روز میشود که نه خودت خم ونه خود را بلند کمرم در می کند تا ران هایم میخواستم یک مشورت بدهید
سلام برای بررسی دیسک کمر نیاز به معاینه دارید