روش های تسکین درد بعد از جراحی
روش های تسکین درد بعد از جراحی چیست؟ این سوال زمانی برای شما ایجاد می شود که به تازگی عملی را پشت سر گذاشته باشید و اکنون به دنبال تسکین درد باشید.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا انواع روش های کنترل درد را بررسی کنیم و ببنیم که عوارض هر یک از آن ها چیست. بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
چرا تسکین درد بعد از جراحی بسیار مهم است؟

اهمیت تسکین درد بعد از جراحی
کنترل درد پس از جراحی هم برای شما و هم برای پزشکتان اولویت دارد. در حالی که کاملا طبیعی است که پس از جراحی کمی درد داشته باشید، اما پزشک تمام تلاش خود را برای کاهش آن انجام می دهد و شما دستور العمل های لازم داده خواهد شد.
کنترل درد، علاوه بر اینکه به شما آرامش بیشتری می دهد می تواند به سرعت بهبودی شما کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی عوارض بعد از جراحی مانند ذات الریه و لخته شدن خون را کاهش دهد. همچنین اگر درد شما به خوبی کنترل شود، بهتر می توانید کارهای مهمی مانند پیاده روی و تمرینات تنفس عمیق را انجام دهید.
در ادامه برای شما انواع روش های کنترل درد را آورده ایم که از این طریق بهتر می توانید مدریت درد داشته باشید، البته ممکن است تمامی این روش ها برای شما مناسب نباشد و شما باید از گزینه درمانی متناسب با جراحی که انجام داده اید استفاده کنید، بنابراین تنها به عنوان درک بیشتر این مطالب را مطالعه کنید و در انتها گزینه درمانی و مدریت درد لازم را از پزشک فوق تخصص ارتوپدی خود بخواهید.
همچنین دقت داشته باشید که اگر به طور منظم از داروهای مسکن در منزل استفاده می کنید و به داروهای مسکن خاصی حساسیت دارید یا نمی توانید آن ها را تحمل کنید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
درد پس از جراحی
این که پس از جراحی در کدام یک از بخش های بدن احساس درد خواهید داشت مشخص نیست و وابسته به جراحی انجام شده می باشد. با این حال این درد ها شامل:
درد عضلانی: ممکن است به دلیل دراز کشیدن روی میز عمل درد عضلانی در گردن، شانه ها، پشت یا قفسه سینه احساس کنید.
گلو درد: گلو ممکن است احساس درد یا خراش داشته باشد. که این موضوع مربوط به جراحی هایی است که لوله تنفسی استفاده می شود.
درد حرکتی: نشستن، راه رفتن و سرفه همه فعالیت های مهم بعد از جراحی هستند، اما ممکن است باعث افزایش درد در محل برش یا اطراف آن شوند.
همچنین بخوانید: علت گرفتگی کمر بعد از جراحی و چگونگی درمان
چگونگی کنترل درد پس از جراحی

مسکن دردهای ارتوپدی
مسکن های ساده
می توانید از این ها به تنهایی یا همراه با مسکن های دیگر استفاده کنید. بعد از عمل از مسکن های ساده مانند پاراستامول ، مسکن های ضد التهابی مانند ایبوپروفن استفاده کنید . اگرچه ممکن است این مسکن ها به طور کامل درد شما را درمان نکنند، اما اگر آنها را به طور منظم مصرف کنید، میزان سایر مسکن های مورد نیاز را کاهش می دهند.
چه عوارضی ممکن است رخ دهد؟
- پاراستامول در دوزهای معمولی بی خطر است.
- مسکن های ضد التهابی گاهی اوقات می توانند باعث تحریک معده شوند.
- مسکن های ضد التهابی می توانند آسم را بدتر کنند، بنابراین بهتر است این دسته افراد از گزینه دیگری استفاده کنند.
مورفین و مسکن های مشابه
برای درد شدیدتر ممکن است به شما مورفین یا مسکن های مشابه مانند فنتانیل، ترامادول، کدئین یا اکسی کدون داده شود .
این مسکن ها را می توان به محض خوردن و آشامیدن به صورت خوراکی تجویز کرد.
آنها همچنین می توانند از طریق تزریق زیر پوست (زیر جلدی)، در عضله (داخل عضلانی) یا مستقیماً در ورید (داخل وریدی) تزریق شوند.
تزریق بی حسی موضعی زخم
ممکن است برای کمک به کنترل درد در ناحیه اطراف زخم و کاهش میزان سایر مسکن های مورد نیاز، یک انفوزیون بی حس کننده موضعی به شما داده شود.
روش تزریق معمولا به صورت مستقیم است با این حال گاهی به داخل سرم تزریقی شما ریخته می شود.
چه عوارضی ممکن است رخ دهد؟ در این مورد تنها اختمال واکنش آلرژیک وجود دارد.
بی حس کننده اپیدورال
اپیدورال شامل قرار دادن یک کاتتر (لوله) ظریف در فضای اپیدورال (ناحیه نزدیک نخاع) است. بیحسکنندههای موضعی و سایر مسکنها از داخل کاتتر به فضای اپیدورال تزریق میشوند تا اعصاب شما را بیحس کنند.
گاهی اوقات داروی بی حسی به طور مداوم تزریق می شود (انفوزیون). این مورد و دوز دارو توسط پزشک تعیین می شود.
چه عوارضی ممکن است رخ دهد؟
- فشار خون پایین
- مشکل در دفع ادرار
- سردرد
- افسردگی تنفسی، که در آن تنفس شما بیش از حد کند می شود
- تشنج
- واکنش آلرژیک به تجهیزات، مواد یا دارو
- عفونت در اطراف ستون فقرات شما
- ایست قلبی
- آسیب عصبی
- لخته شدن خون در اطراف ستون فقرات شما
- آسیب به اعصاب تامین کننده مثانه و روده شما
- فلج یا مرگ
بلوک های عصبی محیطی
ممکن است به شما یک بلوک عصبی محیطی برای تسکین درد پس از عمل بر روی بازو یا پای شما پیشنهاد شود. یک بلوک عصبی با بی حس کردن موقت اعصاب شما برای تسکین درد عمل می کند. این شامل تزریق بی حس کننده های موضعی و سایر مسکن ها در نزدیکی اعصاب اصلی بازو یا پای شما است.
چه عوارضی ممکن است رخ دهد؟
- شکست بلوک عصبی
- واکنش آلرژیک
- خون ریزی
- آسیب عصبی
روش های کنترل درد بدون دارو

روش های غیر دارویی تسکین درد بعد از جراحی
اگرچه مصرف دارو یکی از روش های موثر برای کنترل درد می باشد اما شما می توانید از روش های دیگر استفاده کنید، همان طور که مطالعه کردید استفاده از دارو گاهی عوارضی را به همراه دارد که ممکن است در روند درمان شما اختلال ایجاد شود، اما روش های خانگی این چنین نیست و هیچ گونه عوارضی نخواهند داشت.
استفاده از سرما و گرما درمانی: اگر در محل جراحی درد بسیاری را احساس می کنید می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید، به این منظور تعدادی یخ را درون کیسه ای قرار دهید و بر روی محل مورد نظر بگذارید.
بالا قرار دادن محل جراحی از سطح قلب: با انجام این کار روند خون رسانی بهتر انجام می شود و شما درد کمتری را احساس خواهید کرد.
محدود حرکت فعالیت: زمانی که شما جراح انجام می دهید بسیار مهم است که تا مدتی استراحت کامل داشته باشید تا فشاری به عضو جراحی شده وارد نشود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با روش های تسکین درد بعد از جراحی و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. همان طور که مطالعه کردید روش های متنوعی برای تسکین درد وجود دارد.
اما توصیه ما در این است که خودتان به تنهایی هیچ یک از این روش ها را انتخاب نکنید، زیرا این روش ها برای تمامی افراد و به طور کلی نوشته می شود اما ممکن است به هر دلیلی برای شما مناسب نباشد. بنابراین بهترین کار این است که از پزشک خود بخواهید یک گزینه درمانی جهت کنترل درد به شما ارائه دهد که مخصوص وضعیت بدنی خودتان باشد.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.