علائم شکستگی استخوان بازو و چگونگی درمان
یکی از آسیب هایی که در برخی شرایط خاص ممکن است برای افراد ایجاد شود مربوط به شکستگی استخوان بازو است. این شکستگی به این معنا است که استخوان هومروس بازوی شما به شکستگی دچار می شود. این شکستگی در امتداد وسط استخوان یا انتهای استخوان در نزدیکی شانه رخ می دهد.
البته این آسیب نادر است، اما در صورت رخ دادن باید در سریع ترین زمان ممکن برای درمان اقدام کنید زیرا می تواند سایر فعالیت های شما را تحت تاثیر قرار دهد.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا در خصوص جزئیات مربوط به شکستگی استخوان بازو و موارد مربوط به آن صحبت کنیم، بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انته این مطلب همراه ما باشید.
علت شکستگی استخوان بازو چیست؟
شکستگی استخوان بازو تقریباً همیشه در اثر ضربه ایجاد می شود. استخوان بازو یکی از قویترین استخوانهای بدن شماست که برای شکستن آن باید چیزی با نیروی زیادی به بازوی شما برخورد کند. برخی از شایع ترین علل عبارتند از:
- تصادفات اتومبیل
- سقوط
- آسیب های ورزشی
اگر استخوان های شما در اثر پوکی استخوان ضعیف شده باشد، احتمال شکستگی بیشتر است. که برای درمان باید نزد فوق تخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.
پوکی استخوان
این بیماری استخوان ها را ضعیف می کند و آنها را مستعد شکستگی های ناگهانی و غیرمنتظره می کند. بسیاری از مردم تا زمانی که پوکی استخوان باعث شکستن استخوان آنها نشود، نمی دانند که به پوکی استخوان مبتلا هستند.زیرا علائم واضحی وجود ندارد.
زنان، افرادی که در بدو تولد به شکنندگی استخوان دچار هستند و بزرگسالان بالای 50 سال در معرض افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند. بنابراین اگر در یکی از دسته های بالا هستنید با پزشک خود در مورد غربالگری تراکم استخوان که می تواند پوکی استخوان را قبل از ایجاد شکستگی گرفتار کند، صحبت کنید.
همچنین بخوانید: درمان خانگی پوکی استخوان با 9 روش ساده
علائم شکستگی استخوان بازو چیست؟
علائم شکستگی استخوان بازو عبارتند از:
- درد
- تورم
- لطافت
- ناتوانی در حرکت دادن بازوی خود به طور معمول
- کبودی یا تغییر رنگ
- تغییر شکل یا برآمدگی که معمولاً روی بدن شما نیست
اگر استخوان بازو شما شکسته شود، این احتمال وجود دارد که سایر بافت های اطراف استخوان شما نیز آسیب ببینند. که شامل:
- عضلات: عضله دوسر و سه سر شما
- اعصاب: عصب میانی، عصب اولنار و عصب شعاعی شما همگی به استخوان بازو متصل هستند.
- تامین خون: شریان و ورید بازویی شما
همچنین بخوانید: رایج ترین آسیب مفاصل در ورزش + درمان
تشخیص شکستگی استخوان بازو
به جهت تشخیص صحیح از شکستگی های بازو لازم است تا حداقل یکی از آزمایشات تصویر برداری زیر اجام شود:
اشعه ایکس: اشعه ایکس هرگونه شکستگی را تایید می کند و نشان می دهد که استخوان های شما چقدر آسیب دیده اند.
تصویربرداری تشدید مغناطیسی: ارائه دهنده شما ممکن است از MRI برای دریافت تصویر کاملی از آسیب استخوان های شما و ناحیه اطراف آنها استفاده کند. این کار بافت اطراف استخوان های شما را نیز به آنها نشان می دهد.
سی تی اسکن: سی تی اسکن به ارائه دهنده یا جراح شما تصویر دقیق تری از استخوان ها و بافت اطراف آن نسبت به اشعه ایکس می دهد.
درمان شکستگی استخوان بازو چیست؟
شکستگی هومرال پروگزیمال
اگر قطعات استخوان از موقعیت خود خارج نشوند (جابجا نشوند) اکثر شکستگی های پروگزیمال هومروس را می توان بدون جراحی درمان کرد. اگر قطعات از موقعیت خارج شوند، جراحی اغلب انجام می شود تا امکان تحرک زودتر فراهم شود. با این حال، هنگام تصمیم گیری بین تثبیت جراحی یا درمان غیر جراحی، عوامل دیگری نیز در نظر گرفته می شوند.
درمان غیر جراحی معمولاً با اسلینگ یا بی حرکت کننده شانه بدون حرکت شانه برای دو هفته اول است. پس از آن، به بیمار تمرینات هفتگی داده می شود تا به آرامی دامنه حرکتی شانه افزایش یابد. یک عکس اشعه ایکس از شانه به صورت هفتگی یا دوهفته ای (هر دو هفته یکبار) گرفته می شود تا تأیید شود که شکستگی به درستی بهبود می یابد.
جراحی معمولاً شامل تثبیت قطعات شکستگی با صفحات، پیچ یا پین است . شکستگی های شدید با آرتروسکوپی قبلی (دژنراسیون مفصل) ممکن است نیاز به تعویض شانه داشته باشد. که در این صورت فیزیوتراپی بلافاصله پس از جراحی آغاز می شود.
شکستگی شفت بازو
شکستگی شفت بازو بسته به الگوی شکستگی و آسیب های مرتبط (یعنی آسیب عصبی یا شکستگی باز) ممکن است بدون جراحی درمان شود. برای مدیریت اولیه شکستگی می توان از یک آتل موقت که از شانه تا ساعد امتداد دارد و آرنج را 90 درجه خم می کند استفاده کرد.
درمان غیرجراحی معمولاً شامل قرار دادن بریس شکستگی است که سه تا چهار هفته بعد با بریس استوانهای (بریس سارمینتو) جایگزین میشود که در قسمت بالای بازو قرار میگیرد و آرنج را آزاد میگذارد.
در خصوص مدت زمان استفاده نیز پزشک به شما می گوید که چه مدت باید گچ یا آتل را بپوشید و در زمان مناسب آن را برمی دارد. ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا بازوی شکسته به طور کامل بهبود یابد.
توانبخشی شامل افزایش تدریجی فعالیت ها برای بازگرداندن قدرت عضلانی، حرکت مفاصل و انعطاف پذیری است. همکاری بیمار برای فرآیند توانبخشی ضروری است. بیمار باید دامنه حرکتی، تقویتی و سایر تمرینات تجویز شده توسط پزشک را به صورت روزانه کامل کند. توانبخشی تا زمانی که ماهیچه ها، رباط ها و سایر بافت های نرم عملکرد طبیعی خود را انجام دهند ادامه خواهد داشت.
جراحی معمولاً شامل تثبیت داخلی قطعات با صفحات و پیچ است. توانبخشی با درمان غیر جراحی، بدون آتل یا گچ، کمی متفاوت است. معمولاً برای راحتی و حمایت از بازو به بیمار بریس می دهند. تمرینات آرنج ممکن است بلافاصله پس از جراحی شروع شود، در حالی که تمرینات شانه ممکن است برای چند هفته بر اساس الگوی شکستگی به تعویق بیفتد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با شکستگی استخوان بازو و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. همان طور که مطالعه کردید این عارضه بسیار نادر است، اما در صورت رخ داددن میتوتند عملکرد دست شما را با اختلال روبرو کند. بنابراین بسیار مهم است که در زمان روبرو شدن با علائم اولیه برای درمان اقدام کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.