عمل جراحی زانو پرانتزی
یکی از عارضه های بسیار رایج در ایران پای پرانتزی می باشد، این عارضه نه تنها برای بزرگسالان پیش می آید بلکه بسیاری از کودکان نیز به آن مبتلا می شوند. در این نوشته از کلینیک خانه درد قصد داریم تا به صورت کامل در خصوص پای پرانتزی و عمل جراحی زانو پرانتزی صحبت کنیم؛ پیشنهاد می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
پای پرانتزی چیست؟

پای پرانتزی
زانو پرانتزی عارضه ای است که در صورت رخ دادن پا ها از قسمت های زانو دچار فاصله از یکدیگر می شوند. دقت داشته باشید که در این عارضه مچ ها به هم متصل هستند و این فاصله در زانو رخ می دهد.
این موضوع و فاصله گرفتن زانو ها از یکدیگر سبب بروز این عارضه در فرد می شود که در علم پزشکی به آن ژنوواروم می گویند.
عمل جراحی پای پرانتزی برای چه افرادی توصیه می شود؟
این عمل معمولا برای افراد جوان تر بیشتر از سایرین توصیه می شود و عموما توسط فوق تخصص ارتوپد انجام می شود. به وصرت کلی شخصی که کاندید انجام این عمل است باید دارای شرایط زیر باشد.
- سن بیمار باید زیر 60 سال باشد
- درد شما فقط در یک سمت زانو باشد
- زانوی شخص کاندید باید دامنه حرکتی بالایی داشته باشد و حداقل بتواند تا 90 درجه زانوی خود را خم کند
- زانو درد و یا پا درد فرد باید به گونه ای باشد که در زمان های ایستادن و یا راه رفتن بیشتر شود
- فرد کاندید نباید دارای بیماری هایی مثل آرتریت روماتوئید یا سایر بیماری هایی که مربوط به روماتیسم می شود باشد
- وزن شخص کاندید این عمل جراحی باید مناسب باشد، یعنی دارای اضافه وزن شدید و یا کمبود وزن غیرعادی نباشد
بنابراین شما زمانی می توانید برای این عمل اقدام کنید که توسط پزشک متخصص معاینه شده باشید و وضعیت بدنی شما بررسی شده باشد.
همچنین بخوانید درمان پا چنبری یا کلاب فوت
روش جدید جراحی پای پرانتزی

روش جدید جراحی پای پرانتزی
در صورتی که متخصص ارتوپد تشخیص دهد که روش های غیر تهاجی بر روی شما جواب نمی دهد و وضعیت پای شما به صورتی است که تنها از عمل نتیجه می بینید، بنابراین گزینه ای که پیش رویتان می گذارد عمل جراحی زانو پرانتزی است.
روش جدیدی که برای این جراحی انتخاب می شود استئوتومی نام دارد. روش انجام این عمل به این صورت است که حدود 70 درصد از عمل هایی که به این روش انجام می شود در قسمت پروگزیمال تیبیا انجام می شود.
پروگزیمال تیبیا قسمت فوقانی در استخوان است که نقش بسیار مهمی در تشکیل مفصل زانو دارد.
اما در این میان حدود 5 تا 10 درصد از جراحی در بخش دیستال فمور انجام می شود، این بخش مربوط به قسمت انتهایی استخوان ران است.
در مواردی بسیار نادر که خیلی کم پیش می آید این عمل در بخش های پروگزیمال تیبیا و در قسمت دیستال فمور انجام خواهد شد که به این مدل جراحی ها، استئوتومی دوطرفه گفته می شود.
این روش زمانی توصیه می شود که شدت این عارضه در بیمار هم مربوط به بخش پروگزیمال تیبیا باشد و هم مربوط به دیستال فمور. البته در همه افراد این مورد توصیه می شود و نتیجه نهایی بسته به نظریه پزشک دارد.
درصد موفقیت عمل پای پرانتزی

درصد موفقیت عمل پای پرانتزی
درست است که این عمل به ظاهر بسیار سخت به نظر می رسد، اما برای جراحانی که دارای تجربه بالا می باشند و روزانه چندین جراحی زانو انجام می دهند عملی راحت به حساب می آید. خوشبختانه در کلینیک خانه درد با داشتن بهترین فوق تخصص زانو درصد موفقیت این عمل بسیار بالا می باشد.
بنابراین اگر شما به نزد پزشک حرفه ای مراجعه کنید می توان گفت بالای نود درصد امکان موفقیت در این وجود دارد. اما نتیجه نهایی با مشاوره با پزشک متخصص مشخص می شود. زیرا باید وضعیت پای بیمار نیز بررسی شود.
عوارض عمل پای پرانتزی
اگرچه عمل جراحی زانو پرانتزی جزو مواردی است که ایمنی بسیار بالایی دارد، اما با این حال این جراحی نیز مانند هرنوع جراحی دیگر عوارضی به دنبال دارد، که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:
- سفتی زانو
- نارحتی زانو به دلیل صفحات فلزی که در زانو قرار داده شده است
- عفونت
- خون ریزی
- مشکل در جوش خوردن استخوان های برش خورده
- به وجود آمدن لخته های خونی در زانو
- آسیب دیدن عروق خونی یا اعصاب زانو
- شکستگی های غیرقابل پیش بینی در استخوان های پا
- نتیجه ندیدن از جراحی و نیاز به عمل جراحی مجدد
هزینه عمل پای پرانتزی

هزینه عمل زانوی پرانتزی
هزینه جراحی پای پرانتزی در بزرگسالان و یا حتی در کودکان وابسته به عوامل بسیاری می باشد. به صورت کلی در افرادی که پای آن ها دارای قوس وخیم تری می باشد هزینه و قیمت افزایش می یابد.
به همین صورت در افرادی که میزان شدت پای پرانتزی آن ها کم است هزینه کمتری لحاظ می شود.
اما علاوه بر این مورد عوامل دیگری ماننده: دستمزد جراح، نوع بیمه و محل جراحی در میزان قیمت تاثیر بالایی دارند.
اگر شما قصد داشته باشید تا نزد جراح باتجربه عمل کنید مسلما باید دستمزد بیشتری برای عمل پرداخت کنید. اما اگر به پیش پزشکان تازه وارد بروید هزینتان کم تر می شود.
توصیه ما در این است که حالا که قصد عمل جراحی زانو پرانتزی را دارید، تنها این عمل را با تحقیقات کامل و نزد پزشکان متخصص انجام دهید تا بتوانید نتیجه مطلوبی به دست آورید.
بیشتر بخوانید: هزینه جراحی زانو با لیزر در سال 1401 چقدر می شود؟
مراقبت های لازم پس از عمل جراحی زانو پرانتزی چیست
- توصیه می شود که استراحت شما به صورت طولانی مدت نباشد و پاهای خود را تکان دهید تا بی حرکت نباشند
- پس از انجام این عمل هر زمانی که احساس کردید پاهایتان به حس شده است، بهتر است مج پاهایتان را تکان دهید و یا در صورت توان عضلات ران را منقبض کنید
- در روز های ابتدایی از داروهای ضد انعقاد خون و ضد درد استفاده کنید؛ همچنین در صورتی که میزان درد شما زیاد بود فقط از مسکن های ساده همانند استامینیقون استفاده کنید
- شما می توانید پس از سه روز به حمام بروید اما باید دقت داشته باشید که محب زخم به هیچ عنوان خیس نشود
- بهتر است که تا یک الی دو ماه از رانندگی کردن و انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید
- اگر می خواهید میزان خون ریزی و درد شما کاهش یابد، پاهای خود را کمی بالا تر از سطح قلب قرار دهید، برای انجام این کار می توانید چند بالشت در زیر پاها بگذارید
- جهت کم کردن میزان کبودی و خون مردگی در ساق پا می توانید از کیسه های یخ کمک بگیرید، اما دقت داشته باشید که نباید کیسه ها را به صورت مستثیم بر روی محل جراحی قرار دهید.
بهترین جراح پای پرانتزی در تهران کیست؟
با توجه به حساسیت بسیار بالایی که این عضو از بدن دارد، بسیاری از افراد برای پیدا کردن بهترین جراح با مشکل مواجه می شوند.
توصیه ما در این است برای این که بتوانید بهترین پزشک را انتخاب نمایید از سایر افرادی که این عمل را انجام داده اند پرس و جو کنید و بپرسید که ایا از پزشک خود راضی هستند یا خیر.
به این صورت هم لیستی از جراحان را به دست می آورید و هم با تجربیات عمل پای پرانتزی آشنا می شوید؛ بنابراین با علم و آگاهی بیشتری برای انجام این عمل اقدام می کنید.
البته در کلیینک خانه درد نیز بهترین پزشکان قرار دارند که شما می توایند با مراجعه به کلینیک و مشاوره رایگان اطلاعات بیشتری به دست آورید.
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با عمل جراحی زانو پرانتزی آشنا نماییم؛ در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید و یا اگر این عمل را انجام داده اید تجربیات خود را بیان کنید تا دیگر کاربران سایت نیز از آن استفاده کنند.