مدت زمان درمان دیسک کمر چقدر طول می کشد؟
مدت درمان دیسک کمر چقدر است؟ یکی از سوالاتی که اکثر مراجعین ما می پرسند. آنها می خواهند بدانند که درمان دیسک کمر چقدر طول می کشد؟
یکی از مشکلاتی که در بین همه سنین بیداد می کند، اختلال دیسک کمر می باشد. دیسک کمر یکی از سخت ترین دردهایی است که متاسفانه از نوجوان تا پیر را درگیر خود می کند.
به همین دلیل در صورت بروز این مشکل بهترین کار هر چه سریع تر مراجعه به یک پزشک متخصص ستون فقرات و گذارندن طول درمان دیسک کمر می باشد تا زودتر بهبودی حاصل شود. ما در این مقاله قصد داریم به مدت زمان درمان دیسک کمر بپردازیم.
علل ابتلا به دیسک کمر چیست؟
زمانی که فردی می گوید “من دیسک کمر دارم”، این جمله کاملا اشتباه است. از آنجایی که دیسک کمر در همه افراد وجود دارد، نمی توان برای بیان درد در دیسک کمر این جمله را بیان کرد.
هنگامی که، درد در اثر وارد شدن فشار زیاد به کمر فرد، در یک طرف کمر و یا در دو طرف شروع شده و حتی تا پاها ادامه پیدا می کند. در این شکل ناگهان درد تشدید پیدا کرده و به ساق پا و لگن نیز انتقال پیدا می کند. به صورتی که امکان راه رفتن و حرکت را از فرد می گیرد.
اغلب با فشار وارد کردن به کمر مانند ورزش های سنگین، نشستن و برخواستن های زیاد و فعالیت های روزانه پی در پی ممکن که به مهره های کمر آسیب وارد شده و درد شیوع پیدا می کند. به همین دلیل است که تاکید شده که مراجعه به بهترین متخصص ستون فقرات و مطرح تنها راه حل درمان این عارضه می باشد.
برای درمان توسط پزشکان متخصص متد پیشرفته و به روزی قرار داده می شود، که مدت زمان درمان دیسک کمر در نظر گرفته شده و بیمار باید آن زمان را به درستی طی کند تا بتواند به یک درمان اساسی و جدی در دیسک کمر برسد و این اختلال را با موفقیت پشت سر بگذارد.
سن مبتلا به پارگی دیسک کمر دیسک کمر
امروزه دیگر نمی توان برای این بیماری سن و سالی را تعیین کرد. متاسفانه از آن جایی که زندگی سخت و دشوار شده، به دلیل فعالیت های روزانه سنگین و اغلب نیز به دلیل ورزش های سنگین دیسک کمر برای تمام سنین از نوجوان، جوان تا میانسال ایجاد می شود.
به این ترتیب دیگر در هر سنی که افراد به دیسک کمر دچار شوند، به راحتی می توان این موضوع را باور کرد و دیگر جای تعجبی باقی نمی ماند. البته لازم به ذکر که کارهایی وجود دارد که اگر افراد در سنین پایین تر از انجام دادن آن ها دوری کنند، می توان تا حدودی درصد مبتلا شدن سنین کم به دیسک کمر را کاهش داد.
تشخیص دیسک کمر

طول درمان دیسک کمر
برای تشخیص دادن دیسک کمر، مراجعه به یک فوق تخصص درد توصیه می شود، زیرا ممکن است این بیماری خفیف باشد و در مراحل ابتدایی باشد و با روش های کنترل درد غیر جراحی درمان شود. متخصص ابتدا بیمار را مورد معاینه قرار می دهد. سپس از او زمان شروع درد و اینکه چه دلیل باعث تشدید کمر درد شده را نیز پرس و جو می کند.
بعد از آن راه تشخیص بعدی به وسلیله ام آر آی می باشد. در ام آر آی دیسک کمر به وضوح دیده شده و دلیل بروز این درد نیز مشخص می شود که می توان پارگی دیسک و یا چیز دیگری باشد.
علاوه بر این محل بیرون زدگی دیسک نیز نشان داده شده و راه های درمان به وسیله یک تشخیص درست تایین می شود. سپس پزشک متخصص مدت زمان درمان دیسک کمر را نسبت به روش درمانی تعیین می کند.
مدت درمان در شیوه های جراحی و درمان غیر جراحی دیسک کمر متفاوت می باشد. همچنین در هر بیمار نیز نسبت به وخامت و شرایط کاملا متفاوت می باشد.
مدت زمان درمان دیسک کمر چقدر است؟

مدت زمان درمان دیسک کمر
افرادی که به این اختلال دچار هستند، اغلب به دنبال این هستند که بدانند آیا دیسک کمر درمان می شود؟ نمی توان گفت که خیر زیرا امروزه برای هر بیماری و اختلالی روش درمان تاثیرگذاری وجود دارد.
ولی دیسک کمر از آن دسته از اختلالاتی است که تنها در زمانی می تواند بعد از درمان در بهبود کامل باقی بماند که بعد از درمان نیز مراقبت های ویژه انجام شود.
اگر نمی توانید در مورد درمان دیسک کمر براحتی تصمیم بگیرید، شما با ارسال درخواست مشاوره به متخصصین کلینیک خانه درد یا با تماس با شماره های 02126703126 و 02126702935 و 09362701700 می توانید در زمینه دیسک کمر و مدت درمانش از خدمات مشاوره رایگان بهره ببرید.
به این ترتیب مدت زمان درمان دیسک کمر به نوع اختلال و آسیب در دیسک کمر بستگی دارد و با توجه به آن ممکن است که در یک دوره زمانی چند ماهه انجام شود. به همین دلیل برای آن نمی توان مدت زمان قطعی را در نظر گرفت زیرا این زمان برای هر نوع درمان متفاوت است.
بهتر است بدانید زمانی که آسیب جدی و خطرناک تری به مهره های دیسک کمر وارد شده باشد، ممکن است که زمان درمان چندین ماه که هیچ، حتی تا 1 سال نیز به طول انجامد. در واقع همانطور که ذکر شد، این درمان به میزان آسیب و اختلال به وجود آمده در دیسک کمر وابسته است.
پس عواملی مانند میزان فشار وارد شده به مهره ها، سن بیمار و میزان ضعیف شدن دیسک کمر در زمان درمان تاثیرگذار هستند. برای این درمان نیز روش های زیادی وجود دارد که باعث می شود تا افراد به یک بهبودی کامل دست پیدا کنند.
مدت درمان دیسک کمر بدون جراحی
البته لازم به ذکر که همه چیز به این وابسته است که برای درمان کمر درد خود نزد چه پزشکی مراجعه کنند. تنها در این صورت می توانید به یک درمان قطعی با مدت زمان تعیین شده فکر کنید.
در درمان های دیسک کمر بدون جراحی، مدت زمان درمان وابسته به عواملی چون شدت درد، موقعیت آسیب و … می باشد.
درمان دیسک کمر با ورزش، یکی از روش های می باشد که ممکن است چند هفته در این شیوه، درمان طول بکشد. این آسیب دیدگی دیسک کمر شش هفته طول می کشد، مدت درمان دیسک کمر با ورزش نیز بسته به شرایط بیماری و فرد ممکن است کمتر باشد و یا طولانی تر شود.
عوامل موثر در مدت درمان دیسک کمر با جراحی

طول درمان جراحی دیسک کمر
مدت درمان دیسک کمر در بیمارانی که جراحی دیسک کمر را انجام می دهند متفاوت می باشد. اما به طور کلی می توان به بازه ی زمانی 3 تا 6 ماه اشاره کرد که در اکثر بیماران تا بهبودی کامل طول می کشد. ممکن است بیمارانی نیز باشند که مدت بیشتری را سپری کنند.
این طول مدت درمان بستگی به عواملی دارد که به شرح زیر می باشد:
جنسیت فرد بیمار؛ منظور از جنسیت، نوع سبک زندگی افراد می باشد. مردان نسبت به زنان فعالیت های سنگین تری انجام می دهند مانند جا به جا کردن اجسام بسیار سنگین، که این موضوع باعث می شود بهبودی آنها به تاخیر بیفتاد.
سن فرد بیمار؛ سن در طول درمان دیسک کمر اهمیت زیادی دارد. قطعا فرد میانسال به دلایلی نظیر تاخیر در ترمیم بافت، بهبودی طولانی تری نسبت به فرد جوان دارد.
وزن؛ در برخی جراحی ها مانند جراحی دیسککتومی، وزن یکی از مهم ترین فاکتورها را دارد. وزن بالا فشار بیشتری را به ستون مهره ها وارد می کند و این امر باعث کندی در روند بهبودی می شود.
شدت پارگی دیسک؛ میزان شدت پارگی یا بیرون زدگی هرچقدر بیشتر باشد مدت طولانی تری نیاز به درمان می باشد.
نوع عمل جراحی؛ جراحی های پرتهاجمی نسبت به کم تهاجمی روند درمان، کندتری دارند. به عنوان مثال، در روش های باز جراحی که روش جراحی قدیمی محسوب می شود، زمان بیشتری باید سپری شود تا نتیجه بهتری در درمان بیمار دیده شود.
شخصی که تحت جراحی چون میکروسکوپیک دیسکتومی قرار می گیرد به دلیل کم تهاجمی بودن جراحی، مدت کمتری را برای بهبودی نیاز دارد.
بالا رفتن از پله بعد از عمل دیسک کمر بعد از زمانی ممکن خواهد بود.
طول درمان جراحی دیسک کمر
به طور کلی دو هفته بعد از انجام جراحی، بیمار حال مساعدی یافته، البته باید دوباره تاکید کرد که عوامل ذکر شده در بالا در مدت درمان تاثیر گذارند اما در جراحی های کم تهاجمی متوسط آن دو هفته می باشد.
برخی عوامل مانند وضعیت تغذیه و یا بیماری های چون دیابت نیز تاثیرگذارند، ممکن طول درمان را طولانی تر کنند. سیگار کشیدن نیز از جمله عواملی می باشد که مانع از بهبودی زخم جراحی می شود، این کار باعث کند شدن روند ترمیم بافت می شود. توصیه می شود حتما در هفته های اول جراحی، پرهیز را فراموش نکنید.
بیشتر بدانید: درمان کمر دردهای پس از عمل جراحی دیسک کمر
انواع بیماری های دیسک کمر

مدت زمان درمان بیرون زدگی دیسک کمر
شاید تصور کنید که تنها اختلالی که در دیسک کمر رخ می دهد، همان پارگی دیسک کمر می باشد. در صورتی که اینطور نیست. در دیسک کمر آسیب های جدی و شدید رخ می دهد که شامل انواع بیماری های دیسک کمر می باشد.
به این صورت از آن جایی که هر فرد در زندگی خود به هر عارضه ای که دچار می شود، آن عارضه تنها با دردهای ابتدایی همراه است، در دیسک کمر نیز درد است که شایع می شود و تنها با یک درد ساده نمی توان تشخیص داد که به چه بیماری در دیسک کمر مبتلا شده ایم.
به همین دلیل باید با انواع بیماری ها آشنا شد و سپس به یک پزشک متخصص برای تشخیص بیماری و درمان مراجعه کرد. به این ترتیب این بیماری ها به شرح زیر است:
- دیسک سالم و درد خفیف
- ساییدگی دیسک
- برآمدگی دیسک
- فتق دیسک
- نازک شدن دیسک
- ساییدگی دیسک و تشکیل خار استخوانی
بهتر بدانید برای هر یک از انواع بیماری های دیسک کمر روش درمان متفاوتی وجود دارد و متدهای درمانی در هر یک از آن ها یکسان نیست. به این ترتیب دست به درمان های خوسرانه ای که بر اساس دردهای دیسک کمری قبلی خود برای شما تجویز شده بود، یا به اشخاص دیگر تجویز شده بود، به هیچ عنوان نزنید.
دیسک کمر اختلالی است که ممکن دست به درمان های خودسرانه باعث کند شدن روند بهبود و حتی سخت تر شدن درمان شود. به این ترتیب این موضوع را جدی بگیرید.
علائم بیماری دیسک کمر چیست؟

درمان دیسک کمر چه مدت طول می کشد
زمانی که یک فرد به اختلال دیسک کمر دچار شده باشد، این اختلال قطعا با درد هایی همراه است که قابل تشخیص است. به این صورت دیسک کمر دچار علائم مهمی می باشد که اگر هر یک از آن ها در شما وجود داشته باشد، این نشانه وجود این آسیب در مهره های کمر شما خواهد بود.
در غیر این صورت این یک درد و کوفتگی معمولی است که با اندکی استراحت کردن بهبود پیدا می کند. این علائم مهم که می توانند در تعیین مدت زمان درمان دیسک کمر نیز تاثیرگذار باشند، به شرح زیر است:
- داشتن کمر درد شدید در ناحیه گودی کمر
- درد در اندام های تحتانی که غالبا درد سیاتیکی نامیده می شود.
- داشتن علائم عصبی حسی مانند گز گز کردن و یا سوزش داشتن و حتی بی حسی در قسمت اندام های تحتانی
- داشتن اختلالات حرکتی مانند ضعیف شدن عضله های اندام های تحتانی
- داشتن سندرم دم اسب که باعث شده تا تمام اندام های تحتانی از کار افتاده و فرد دچار بی اختیاری یا عدم توانایی در ادرار کردن خواهد شد.
در این علائم درد معمولا تا ساق پا ادامه پیدا می کند که یکی از شایع ترین علائم دیسک کمر در افراد در تمام سنین محسوب می شود. در این نوع کمر دردها تنها راه درمانی که وجود دارد، علاوه بر راه های مراقبتی مراجعه به پزشک متخصص است که به بهبود هر چه سریع تر شما در یک زمان مشخص شده کمک می کند.
درمان دیسک کمر

مدت زمان درمان دیسک کمر با ورزش
برای دیسک کمر روش های درمانی گوناگونی وجود دارد که شرط رسیدن به یک روش درمانی موثر و داشتن بهبودی کامل مراجعه نزد یک پزشک متخصص است. به این صورت راه های درمانی زیادی برای دیسک کمر وجود دارد که در این بخش می خواهیم با آن ها آشنا شویم. این روش ها به صورت زیر می باشد:
دارو درمانی
زمانی که دیسک کمر خفیف باشد، پزشک متخصص سعی می کند تا با استفاده از داروهای مسکن یا همان ضد التهاب، میزان درد را کم کند که این در نتیجه باعث بهبودی خواهد شد.
درمان دیسک کمر به وسیله ورزش
منظور از ورزش نرمش های آرام و مخصوصی است که برای درمان دیسک کمر و کاهش درد توسط پزشک تجویز می شود و معمولاً شش هفته طول درمان دارد. این نرمش ها به صورتی باید باشد که تا حدالامکان از وارد کردن فشار به کمر جلوگیری کنند.
درمان دیسک کمر به وسیله استراحت کردن
یکی دیگر از روش های درمان استراحت کردن، جلوگیری از انجام کارهای سنگین، جلوگیری از پریدن، دویدن، برداشتن اجسام سنگین از زمین و طرز صحیح خوابیدن است. به این صورت می توان تا حد زیادی در کاهس درد دیسک کمر تاثیرگذار بود.
آب درمانی

مدت زمان آب درمانی دیسک کمر
پزشکان متخصص همیشه آب درمانی را از مهم ترین راه های درمان دیسک کمر و حتی عضلات دیگر می دانند. به همین دلیل آب درمانی و ماساژ محل درد را فراموش نکنید.
درمان دیسک کمر به وسیله فیزیوتراپی
یکی دیگر از روش های دیگری که در اثر شدیدتر بودن درد توسط پزشک تجویز می شود، و حتی با توجه به نوع آسیب مدت زمان درمان دیسک کمر نیز برای آن در نظر گرفته می شود، فیزیوتراپی است که نباید آن را پشت گوش انداخت.
درمان به وسیله حراجی باز
در نتیجه زمانی که دیسک کمر دچار یک آسیب جدی و غیر قابل درمان بدون جراحی قرار گرفت، تنها راهی که باقی می ماند جراحی باز است. به این صورت بعد از انجام این عمل فرد باید مدت ها مورد مراقبت ویژه باشد و استراحت کند و حتی در مواقع اضطراری نیز از جای خود بلند نشود.
سخن پایانی
دیسک کمر یک اختلال جدی و مهم است که در صورت رو به رو شدن با آن باید درمان خود را آغاز کنید و نزد یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پس درمان خود را جدی بگیرید.