نکات مراقبتی قبل از عمل دیسک کمر
یکی از سوالاتی که کاربران سایت و مراجعین کلینیک خانه درد بسیار از ما پرسیده اند مربوط به مراقبت های قبل از عمل دیسک کمر می باشد.
از این رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله هر آنچه که به مربوط به کارهای قبل از جراحی کمر می شود را برای شما بازگو کنیم، بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان قصد انجام این عمل را دارید و نگران تکات مراقبتی قبل از عمل هستید، توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
مراقبت های قبل از عمل دیسک کمر
در ابتدا نکاتی را بیان می کنیم که شما باید قبل از جراحی کمر توسط فوق تخصص ستون فقرات آن ها را رعایت کنید، این موارد و مراقبت های قبل از عمل دیسک کمر به شرح زیر می باشد:
پوشیدن لباس مناسب:
شما برای آماده شدن جهت جراحی باید هرگونه کاری که موجب استرس و نکرانیتان می شود را دور کنید. لباس نیز یکی از این موارد می باشد، هر چقدر لباس های شما راحت تر باشد آرامش بیشتری خواهید داشت.
در نظر داشته باشید زمانی که شما در کلینیک قرار می گیرد و برای اتاق عمل آماده می شوید، باید لباس های مخصوص بیمارستان را تن کنید. بنابراین اگر لباس شما راحت باشد در این جا نیز به راحتی لباس های خود را تعویض می کنید.
همچنین اگر احتیاج به بستری شدن پس از عمل می باشد، لوازم مورد نیاز خود برای مدت زمان بستری را همراه داشته باشید.
همچنین خواندن مقاله مراقبت های بعد از عمل جراحی ستون فقرات به شما پیشنهاد می کنیم
غذا و نوشیدنی:
یکی از مواردی که حتما باید به آن توجه داشته باشید مربوط به مدت زمان ناشتا بودن شما می باشد. ناشتا بودن تاثیر بسیاری بر روی عملکرد دارو های بیهوشی دارد. عموما توصیه می شود که حداقل ۸ ساعت قبل از جراحی هیچ گونه ماده خوراکی (حتی آب) مصرف نکنید.
در صورتی که معده شما پر باشد و بیهوش شوید، این احتمال وجود دارد که غذا از معده به مری بازگشت کند و ایجاد عوارضی مانند آسپیراسیون یا ورود غذا به راههای هوایی وجود دارد.
باز هم تاکید می کنیم که در خصوص مدت زمان قطع مواد غذایی حتما از جراح خود سوال بپرسید. در صورتی که لازم است داروی خاصی را مصرف کنید می توانید با مقدار بسیار کمی آب آن را ببلعید. اما حتما قبل از ورود به اتاق عمل، پرسنل را در جریان هر نوع ماده خوراکی که مصرف کرده اید قرار دهید تا خطر هرگونه عوارض احتمالی به حداقل برسد.
داروها:
مورد دیگری که باید آن را در نظر داشته باشید مربوط به دارو می باشد، این احتمال وجود دارد که جراح برای آماده شدن پیش از عمل دارو های خاصی را تجویز کرده باشد، در این صورت باید در خصوص زمان قطع دارو ها و این که از چه زمانی بعد از جراحی مصرف آن ها را شروع کنید سوال بپرسید.
توصیه ما به اکثر بیماران این است که دارو های لازم و ضروری خود را روز جراحی همراه داشته باشند، تا پرسنل بتوانند کمک های لازم را ارائه دهند. بسیاری از افراد تصور می کنند که تنها دارو های شرکتی اهمیت دارند و اگر داروی گیاهی یا مکمل مصرف کنند ایرادی ندارد.
در صورتی که این تصور کاملا غلط است، هر گونه دارویی که بر روی عملکرد بخش هایی از بدن شما تاثیرگذار باشد لازم که به پزشک گزارش داده شود تا در صورت نیاز آن را قطع کنید. دقت داشته باشید که این توضیحات فقط به خاطر خود شما می باشد زیرا اگر داروی مصرفی شما با داروهای بیهوشی تداخل داشته باشند احتمال بروز عوارض های بسیاری وجود دارد.
در روز جراحی چه لوازمی را باید همراه خود داشته باشید؟
اما پس از بررسی موارد بالا، به این سوال می رسیم که برای روز عمل چه لوازمی باید به همراه داشت؟ در ادامه لیستی برای شما آماده کردیم که بهتر است آن ها در روز عمل عمراه داشته باشید.
- کارت شناسایی
- مدارک و اسناد مربوط به بیمه
- داروها؛ بهتر است بر روی داروهای خود، نام و نام خانوادگی و همچنین تاریخ تولد خود را بنویسید.
- همراهی یکی از دوستان یا یکی از اعضای خانواده
- با این که لوازم شما در طول جراحی نگهداری میشود، اما بهتر است تا از به همراه داشتن جواهرات و سایر لوازم گران قیمت خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: عوارض جراحی ستون فقرات چیست؟
نکات لازم قبل از عمل دیسک کمر
علاوه بر تمامی موارد اشاره شده در بالا، برخی از نکات باقی مانده است که بهتر است قبل از جراحی خود با آن ها آشنا باشید و حتما رعایت کنید؛ این نکات به شرح زیر می باشد:
توقف مصرف سیگار: نیکوتن موجب تغییرات جریان خون و در نهایت بروز عوارض های جراحی می شود، علاوه بر آن افراد سیگاری پس از عمل سرعت ترمیم و بهبودی کند تری نسبت به سایر افراد دارند.
قرار دادن لوازم مورد نیاز در دسترس: زمانی که شما جراحی دیسک کمر انجام می دهید، احتمالا برای مدتی خم و راست شدن برایتان دشوار خواهد بود، از این رو توصیه می شود تا قبل از جراحی لوازم مورد نیاز خود را در دسترس قرار دهید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.
دانش خود را درباره جراحی دیسک کمر افزایش دهید: یکی از دلایلی که سبب می شود تا افراد استرس جراحی را داشته باشند و یا پس از آن با مشکلاتی روبرو شوند، به این دلیل است که اطلاعاتی در خصوص جراحی ندارند!
اما ما همیشه به بیماران خود توصیه می کنیم که به خوبی در خصوص عمل انجامی خود تحقیق کنند تا با علم بیشتری برای جراحی آماده شوند و بدانند که روند بهبودی و دوران نقاهت به چه صورت است.
مصرف غذا های سالم قبل از عمل: به جهت داشتن احساس بهتر برای بهبودی شما بسیار مفید است، علاوه بر آن هرچقدر بدن سالم تری داشته باشید سرعت بهبودی شما سریع تر می شود. همچنین بهتر است چند وعده غذایی برای روز های بعد از عمل خود آماده کنید.
آماده کردن تجهیزات مورد نیاز: احتمالا شما پس از عمل دیسک کمر برای کارهایی مثل راه رفتن به مشکل دچار می شوید و لازم است تا از وسایل کمکی نظیر عصا استفاده کنید، به جهت راحتی خودتان می توانید با مشورت با پزشک این وسایل را قبل تهیه کنید تا پس از عمل دچار مشکل نشوید.
همچنین بخوانید: آیا درد لگن بعد از عمل دیسک کمر طبیعی است؟
دوره نقاهت پس از جراحی دیسک کمر
به صورت کلی تجربیاتی که ما در خصوص بیماران مختلف خود داشته ایم، دوران نقاهت عمل دیسک کمر بین 3 تا 6 ماه می باشد، اما در طی این زمان می توانید با انجام برخی کارها دوران نقاهت بهتری داشته باشید. این نکات شامل موارد زیر می باشد:
هفته اول
در هفته اول لازم است تا پانسمان خود را به طور روزانه تعویض کنید، در طی این دوران لازم است تا سبزیجات تازه، لبنیات کم چرب و گوشت سفید مصرف کنید.
همچنین در طی این زمان باید به نحوه خوابیدن خود توجه بسیاری داشته باشید، توصیه می شود تا به پهلو بخوابید و یک بالشت در میان پاهای خود قرار دهید تا فشاری به کمر وارد نشود.
بهتر است در طی این مدت بیشتر در حالت خوابیده باشد، اما اگر قصد نشستن هم داشتید نهایت باید ده دقیقه باشد.
همچنین بهتر است حتما از توالت فرنگی استفاده کنید زیرا نشستن در حالت چمپاتمه به عضلات، مهرهها و دیسکهای کمر شما فشار وارد میکند.
در روز های اول زخم شما بسیار تازه می باشد، در صورتی که در این زمان قصد تغییر وضعیت داشته باشید احتمالا درد بسیاری متحمل می شوید، احتیاجی به نگرانی نمی باشد و این درد کاملا طبیعی است، شما می توانید با مصرف مسکن درد خود را کنترل کنید.
اگر در این دوران علائمی مانند تب، قرمزی، تورم یا سفت شدت محل زخم را تجربه کردید و یا متوجه ترشح در نواحی بخیه شدید، لازم است که سریعا به پزشک اطلاع دهید تا وضعیت شما به طور دقیق تر بررسی شود.
هفته دوم تا چهارم
زمانی که دو هفته از جراحی شما گذشته باشد، این امکان را دارید که مدت زمان طولانی تری راه بروید، همچنین شما می توانید فعالیت سبک را شروع کنید تا به ندرت بتوانید به زندگی عادی خود بازگردید.
در این زمان شما اجازه دارید که در ماشین بنشینید و رانندگی خود را شروع کنید، اما در نظر داشته باشید که نباید این زمان بیشتر از 45 دقیقه باشد.
این مدت حمام کردن می تواند بسیار برای شما مفید باشد، استحمام با آب گرم سبب کاهش اسپاسم عضلات و گرفتگی می شود.
انجام دادن ورزش های مخصوص برای تقویت عضلات کمری در این بازه زمانی بسیار مفید است، البته باید این کار را به آرامی شروع کنید تا فشاری به کمر شما وارد نشود. همچنین داشتن فعالیت های جنسی در این دوران ممنوع است.
ماه اول تا ماه سوم
با گذشت یک ماه از جراحی شما می توانید به راحتی بنشینید و رانندگی کنید، اما باز هم نباید این کار را برای مدت طولانی انجام دهید و نهایت یک ساعت باید باشد. در این زمان برای راه رفتن محدودیتی وجود ندارد و می توانید هر مقدار که لازم است راه بروید.
همچنین داشتن ورزش هایی مثل پیاده روی، تمرینات هوازی، دوچرخه سواری و دیگر کارهای سبک بلامانع است.
پس از سه ماه
اگر 3 ماه از جراحی شما گذشته باشد، می توانید تمامی کارهای روزانه خود را مانند سابق شروع کنید و دیگر محدودیتی وجود ندارد. البته شما برای 6 ماه نباید هیچ کار سنگینی انجام دهید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را با مراقبت های قبل از عمل دیسک کمر آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.