کمردرد عصبی
اگر به دنبال ریشه و منشاء اصلی همه دردهایی که به آن دچار می شوید بروید، خواهید دید که بیشتر آن ها ریشه عصبی دارند. برای نمونه یکی از آن ها کمر درد است که در اکثر مواقع به دلیل استرس ها و اضطراب هایی که در زندگی متحمل می شوید، بروز پیدا می کنند.
بهتر است که با کمردرد عصبی آشنا شوید و بدانید که به چه صورت درمان می شود و اصلا به چه دلیل رخ می دهد بنابراین توصیه می کنیم تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
دلیل بروز کمر درد سیاتیک یا عصبی چیست؟

کمر درد سیاتیک
در بیشتر مواقع کمردردها ناشی از نگرانی ها، استرس و اضطراب ها و فشارهایی هستند که در زندگی متحمل می شویم. در چنین شرایطی کمردرد شما اگر از صدمه، فشار عضلانی، فشار رباط، اسپاسم، فتق دیسک و پارگی دیسک نباشد، پس صد در صد دلیل دیگری دارد که شامل استرس و اضطراب می شود.
اگر چه ممکن است باورکردن آن کمی سخت به نظر برسد،ولی ناراحتی روحی و روانی در بیشتر مواقع می توانند باعث بروز کمردرد در افراد شوند. از جمله مهم ترین دلایلی که شامل آن می شود، خستگی، سردرد، درد قفسه سینه، بی خوابی و … است.
استرس خود یک واکنش بد به موقعیت ها یا افکار خاص می باشند که بسیار ناخوشایند است. بنابراین تنش طولانی مدت در این مناطق می تواند باعث بروز کمر درد شود. در این صورت ممکن است فشار زیادی به روی شانه های خود احساس کنید که این از علائم فشار و درد عصبی است.
با گذشت زمان، این وضعیت شما باعث می شود که بدن شما ضعیف شود. به این صورت گره ها، تنش و عدم تعادل در عضلات شما ایجاد شده و در نتیجه باعث درد در پایین و بالای کمر شما می شود. با عدم درمان سیاتیک می توانید به راحتی درگیر این چرخه استرسی شوید.
علائم کمردرد عصبی چیست؟

علائم کمردرد عصبی
زمانی که فرد به بیماری کمردرد در نوع عصبی گرفتار می شود، این بیماری با علائم و نشانه هایی همراه است که به شما کمک می کند به این موضوع پی ببرید. این علائم در زمان معاینه بالینی پزشک باید ارائه داده شود. این علائم به صورت موارد ذکر شده در زیر است:
- احساس ضعف در عضلات کمر
- خستگی و یا ناتوانی در هنگام خواب
- تنش و سفتی عضله کمر
- انتشار درد از کمر به سایر قسمت های بدن
- ناراحتی کمر در زمان استراحت
علائم ذکر شده باعث تشدید علائم ذهنی شده و اضطراب و افسردگی زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. خوشبختانه برای تسکین این علائم روش های درمانی زیادی وجود دارد که می توانید به راحتی آن ها را پشت سر بگذارید و از این درد رها شوید.
لازم به ذکر است که این علائم در افراد ممکن است متفاوت باشد. بنابراین علائم کمردرد عصبی محدود به موارد ذکر شده نمی باشد و می تواند شامل موارد دیگری نیز باشد که باید توسط پزشک متخصص ستون فقرات قرار بگیرد.
آیا کمردرد عصبی خطرناک است
خیر در صورتی که شما زود و به موقع برای تشخصی و درمان این بیماری اقدام کنید خطرناک نمی باشد.
زمانی که بیمار به این نوع کمردرد دچار می شود، باید تحت معاینه بالینی دکتر خوب برای کمر درد قرار بگیرد. به این صورت زمانی که برای تشخیص بیماری خود مراجعه می کنید، پزشک روش های زیادی را برای تشخیص بیماری شما به کار می گیرد.
این روش های تشخیصی در اصل به شما کمک می کنند که یک دوره درمانی ایده آل را پشت سر بگذارید. در کمردردهایی که با استرس و اضطراب همراه است، سابقه شروع این درد در افراد متفاوت است و یکسان نیست.
در این دوره پزشک علاوه بر معاینه های بالینی، از روش های ام آر آی و اشعه ایکس و تصویر برداری نیز برای تشخیص دلیل اصلی بروز این کمردرد استفاده می کند که نتیجه آن داشتن درمانی جدی و مطمئن است.
درمان خانگی کمردرد عصبی

درمان خانگی کمردرد عصبی
برای آنکه بتوانید از شر کمردرد عصبی رها شوید، می توانید استرس و اضطراب های خود را مدیریت کنید. به این صورت در این روش پزشک به شما روش های درمانی موثری را توصیه می کند که باعث از بین بردن تنش در شما می شود و همچنین در تقویت خلق و خوی شما موثر است. در ادامه بهترین روش های درمان کمر درد را برای شما آورده ایم.
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی، یک روش آرامش بخش روح و جسم است که باعث کاهش درد کمر شما نیز می شود. این روش استرس و اضطراب را در شما کاهش داده و در نتیجه باعث افزایش جریان خون در عضلات شما می شود. در یک ماساژ درمانی خوب، بافت های عمیق بدن شما بهبود پیدا می کند و همچنین درد شما بهتر می شود. این روش درمانی بهتر است حداقل یک بار در ماه انجام شود.
کشش عضلات
کشش گزینه دیگری است که باعث بهبود این وضعیت می شود. در واقع کشش عضلات کوتاه و سفت شده ناشی از استرس و وضعیت بد بدن، می تواند باعث بهبود درد شود. همچنین این کار به شما کمک می کند تا در طول روز احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
بهتر است به روی عضلاتی که می خواهید تحت کشش قرار بگیرند تمرکز کنید، تا نتیجه بهتری به همراه داشته باشد.
استراحت
توقف فعالیت های بدنی، به دلیل بروز کمردرد، می تواند وضعیت شما را بدتر کند. بنابراین برای بهتر شدن وضعیت شما، بهتر است که بی تحرک نباشید و سطح فعالیت های خود را بالاتر ببرید. به این صورت می توانید از یک پیاده روی روزانه کوتاه شروع کنید.
همچنین تمریناتی مانند فیزیوتراپی در بهبود کمردرد، بسیار موثر هستند؛ چرا که باعث می شود به عنوان یک مسکن قوی عمل کند. در نتیجه باعث کاهش استرس و اضطراب می شود. همچنین می تواند خواب شما را تنظیم کند.
خواب مناسب
نداشتن خواب کافی، یکی دیگر از مواردی است که باعث می شود تا با اختلالات اضطرابی و استرسی در طول روز مواجه شوید. این موضوع باعث بروز کمردرد عصبی می شود. پس بهتر است که خواب خود را تنظیم کنید و بهتر است که یک فضای خواب مناسب و آرام داشته باشید که در آن احساس راحتی کنید؛ بدون چیزی که بخواهد حواس شما را پرت کند.
تغذیه اصولی
تغذیه مناسب و رژیم غذایی سالم، می تواند استرس و اضطراب را در شما کاهش دهد. در نتیجه کاهش آن نیز باعث کاهش کمردرد شما می شود. بنابراین از خوردن غذاهای ناسالم پرهیز کنید و به سمت کافئین و الکل نروید. همچنین بهتر است از خوردن نوشیدنی های انرزی زا دوری کنید. چرا که باعث اختلال در خواب شما خواهد شد.
وضعیت بدنی بد، مانند نشستن های نادرست نیز می تواند باعث بروز این کمردرد شود. بنابراین بهتر است که وضعیت بدنی خود را تحت کنترل داشته باشید.
دیگر روش های درمان کمر درد سیاتیک

قرص کمر درد عصبی
قرص کمر درد عصبی
در نهایت زمانی که درد شما طاقت فرسا شد، پزشک مسکن فوری درد کمر را برای شما تجویز می کند که باعث می شود بتوانید به وسیله آن ها استرس و نگرانی خود را کاهش دهید. اگر درد شما ناشی از کمردردهای عصبی باشد، پس به راحتی به وسیله این مسکن ها باید بهبود پیدا کند. این داروها می توانند در بهبود کمردرد شما موثر باشند.
رفتن به مشاوره
مشاوره روان شناسی نیز روش دیگری است که به شما در کنترل محرک های استرس زا و اضطرابی که در زندگی دارید کمک می کند و باعث می شود که بتوانید آن ها را از زندگی خود خارج کنید و تحت کنترل قرار دهید.
بهتر است بدانید اگر در هیچ یک از روش های درمانی بهبود پیدا نکردید، مطمئنا دلیل کمردرد شما چیز دیگری است که باید نزد یک پزشک متخصص در این حیطه مراجعه کنید. البته این در زمانی است که شما تمام مراحل درمان را به خوبی پشت سر گذاشته اید ولی به نتیجه ای نرسیده اید.
برای جلوگیری از کمردرد عصبی چه کاری باید انجام داد؟
اگر به دنبال این هستید که از بروز کمردردهای عصبی جلوگیری کنید، بهتر است بدانید که تنها کافی است نکات مهمی را حائز اهمیت قرار دهید. از جمله مهم ترین این نکات به صورت موارد ذکر شده در زیر است:
- خوابی سالم داشته باشید و با ستون فقرات در حالن خنثی بخوابید
- به طور منظم حرکات کششی را انجام دهید
- رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید
- برنامه ورزشی منظمی داشته باشید
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید
- در شرایط استرس زا و نگران کننده قرار نگیرید
- سطح استرس خود را کاهش دهید
- روحیه خود را تقویت کنید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید
اگر از کمردردهای عصبی رنج می برید، همانطور که ذکر شد، منشاء اصلی این کمردردها، علاوه بر مشکلات جسمی، در استرس و اضطراب و نگرانی هایی است که به صورت روزانه با آن ها رو به رو می شویم.
بنابراین اصلی ترین آیتمی که می تواند شما را از شر این کمردرد رها کند، این است که زندگی شادی داشته باشید و استرس خود را کنترل کنید تا به آن دچا نشوید.
تنها روشی که می تواند درمان شما را موفقیت آمیز کند تا کیفیت زندگی خود را بالا ببرید، کنترل کردن استرس و نگرانی ها می باشد که باعث می شود روحیه بهتری داشته باشید. همچنین بهتر است که شرایط را برای کاهش استرس در زندگی فراهم کنید.
کلام آخر
کمردرد عصبی در اکثر مواقع ناشی از استرس هایی است که به صورت ناخودآگاه به ما در شرایط گوناگون تحمیل می شوند. بنابراین تنها راه خلاصی از آن مقابله با نگرانی و استرس هاست که می تواند به شما در بهبود کیفیت زندگی تان تاثیرگذار باشد. کلینیک خانه درد با مجموعه ای فوق تخصصان مرتبط آماده خدمات رسانی به شماست.