کمر درد در کودکان
نشانه و علت کمر درد در کودکان چیست؟ آیا امکام عفونت دیسک در کودکان وجود دارد؟ درمان خانگی برای کمر درد چیست؟
در این مطلب از کلینیک خانه درد به صورت کامل در خصوص درد کمر در کودکان و جزئیات مربوط به آن صحبت می کنیم؛ توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
علائم کمردرد در کودکان چیست؟

علائم درد کمر
در ادامه شایع ترین علائم درد کمر در کودکان را آورده ایم که در صورت مشاهده هر یک از آن ها شما باید برای درمان کمر درد اقدام کنید.
- کمردرد به عنوان یک ناراحتی در پشت احساس می شود.
- این درد می تواند یک درد زودگذر کوتاه یا دردی باشد که برای مدت طولانی ادامه دارد.
- می تواند خفیف یا شدید باشد. می تواند در مرکز پشت بماند یا به نواحی دیگر مانند بازوها یا پاها حرکت کند.
- گاهی اوقات می تواند کودک شما را در شب بیدار نگه دارد. که در این صورت می تواند بر عملکرد آنها در مدرسه تأثیر بگذارد.
- کمردرد می تواند احساس ناراحتی در حین حرکت در آنها ایجاد کند.
- کمردرد ممکن است بر توانایی کودک شما برای بازی کردن یا انجام کارهای روزانه تاثیر بگذارد.
- گاهی اوقات میتوانید فعالیتهایی را شناسایی کنید که درد را بدتر میکنند، مانند بلند کردن و حمل کردن، یا کارهایی که بهتر میکنند، مانند استراحت. گاهی اوقات سطح درد بدون هیچ دلیل واضحی تغییر می کند.
- شما یا فرزندتان ممکن است علائم دیگری مانند درجه حرارت بالا (تب)، ضعف، بیحسی، سوزن سوزنها یا مشکلات رودهها یا آبرسانیهای او را مشاهده کنید.
- درد می تواند بر نحوه راه رفتن، خم شدن و حرکت آنها تأثیر بگذارد.
- ممکن است یک نقطه حساس در وسط پشت آنها پیدا کنید.
- همچنین ممکن است متوجه شوید که پشت آنها پیچ خورده یا خمیده به نظر می رسد.
دلایل کمردرد در کودکان چیست؟

علت کمر درد کودکان
قبلاً تصور می شد که کمردرد در کودکان اغلب علت جدی دارد. با این حال، اکنون مشخص شده است که بسیاری از کودکان و نوجوانان بدون هیچ گونه بیماری نگران کننده زمینه ای کمردرد دارند.
یک مطالعه نشان داد که علیرغم انجام آزمایشات فراوان، هیچ دلیلی برای کمردرد در 78 کودک از 100 کودک یافت نشد. این بدان معنا نیست که علل جدی را باید فراموش کرد و مهم است که بین جستجوی شرایط جدی و قرار دادن کودکان در معرض آزمایشات غیر ضروری و گاهی ناخوشایند تعادل ایجاد شود.
همچنین بخوانید: درد زانو در کودکان و درمان آن
بچه های بزرگتر
- کشیدگی عضلات یا رباط های ستون فقرات به دلیل حرکت مکرر (مثلاً ورزش، رقص).
- لغزش دیسک، بیماری شوئرمن (شرایطی که در آن رشد ناهموار استخوانهای کوچک (مهرههای) ستون فقرات باعث انحنای ستون فقرات میشود).
- شکستگی مهره ها.
- اسپوندیلولیز (ساییدگی و پارگی در ستون فقرات، که معمولا در نوجوانان ورزشکار دیده می شود).
- اسپوندیلولیستزیس (لغزش مهره به سمت جلو یا عقب، اغلب از عوارض اسپوندیلولیز).
- اسپوندیلیت آنکیلوزان
معمولا در افراد زیر 10 سال:
- استئومیلیت
- پیلونفریت
- عفونت خلفی صفاقی، عفونت در زیر شکم، غشای پوشاننده حفره شکمی.
- به ندرت تومورهای استخوان یا نخاع.
- اختلالات مادرزادی، شرایطی که فرزند شما با آن متولد شده است؛ به عنوان مثال، اسکولیوز.
- بیماری هایی که کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهند، به عنوان مثال، بیماری سلولی شکل
اسکولیوز ایدیوپاتیک
انحنای غیر طبیعی ستون فقرات. اگرچه اغلب دردناک نیستند، برخی از انحناها به اندازه ای شدید هستند که باعث درد می شوند و نیاز به مراقبت پزشکی دارند. اسکولیوز می تواند قسمت میانی یا پایین ستون فقرات یا کل ستون فقرات را درگیر کند و در نوجوانان (سنین 11 تا 17 سال) شایع است.
علائمی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از شانه های کج شده، استخوان های ناهموار لگن و یا یک طرف قفسه سینه برجسته تر از طرف دیگر است.
کیفوز شوئرمن
اختلال رشد مهرهها که زمانی رخ می دهد که جلوی ستون فقرات به سرعت پشت ستون فقرات رشد نمی کند، که ممکن است انحنای قوز مانند ایجاد کند. این عارضه زمانی اتفاق میافتد که ستون فقرات به جلو خم می شود تا کودک نتواند صاف بایستد. “معمولاً در دوره های رشد سریع رخ می دهد.”
اسپوندیلولیز و شکستگی پارس
پارس یک اتصال استخوانی از مهرهها است که میتواند در بچههایی که تمرینات تکراری را انجام میدهند که شامل خم شدن و چرخش میشود، بشکند. کودکانی که به ورزش هایی مانند ژیمناستیک و فوتبال می پردازند در معرض خطر ابتلا به اسپوندیلولیز هستند. این بیشتر در ستون فقرات کمری دیده می شود و با کمردرد مداوم ظاهر می شود. “اغلب با استراحت درمان می شود.”
سایر علل کمردرد در کودکان و نوجوانان شامل تومورهای نخاعی، بیماری های سیستمیک مانند کم خونی یا عفونت است. تومورها و عفونت ها در بچه ها بسیار نادر است، آنها اغلب با درد یا تب مداوم ظاهر میشوند. اگر اعصاب فشرده شود، بچه ها ممکن است دچار بیحسی، گزگز، ضعف در اندام ها شوند.
چه زمانی کودک من باید به پزشک مراجعه کند؟

متخصص درد کمر کودکان
شرایطی وجود دارد که کودک شما باید به فوق تخصص ستون فقرات مراجعه کند:
- کمتر از 4 سال سن دارند.
- اگر کمردرد آنها بیش از چهار هفته ادامه داشته باشد.
- در صورتی که کمردرد آنها را از انجام کارها باز می دارد.
- احساس ناخوشی می کنند و یا درجه حرارت بالا (تب) یا کاهش وزن دارند.
- چنانچه درد آن ها در حال بدتر شدن است.
- اگر سوزن و سوزن دارند، بی حسی یا ضعف دارند.
- شروع به ایجاد انحنای ستون فقرات کنند.
- اگر شروع به شکایت از سفتی یا مشکل در حرکت کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین دکتر کمر درد در تهران کیست؟
آیا فرزند من نیاز به آزمایش دارد؟
هنگامی که پزشک اطلاعاتی در مورد علائم کودک شما به دست آورد و آنها را معاینه کرد، گهگاه می خواهد آزمایش هایی را انجام دهد. در بیشتر موارد این آزمایش خون و اشعه ایکس خواهد بود.
گاهی اوقات فرزند شما نیاز به آزمایش های پیچیده تری دارد که باید توسط متخصص درخواست شود. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اسکن استخوان این اسکن استخوان پس از تزریق مقدار کمی رنگ به رگ کودک شما است. سوزن استفاده شده بسیار کوچک است و معمولاً در صورت وجود ناراحتی زیادی ایجاد نمی کند.
آیا کمردرد در کودکان عوارضی دارد؟
در بسیاری از موارد کمردرد بدون هیچ درمانی از بین می رود و هیچ عارضه ای ندارد. مهم است که علل جدی را تشخیص دهیم تا درمان زودتر شروع شود. در غیر این صورت ممکن است کمردرد دائمی شود یا عارضه ای مانند انحنا ایجاد شود.
اگر کودک کمردرد طولانی مدت داشته باشد، ممکن است افسرده شود و نتواند برخی از کارهایی که کودکان از آن لذت می برند، مانند بازی کردن و شرکت در ورزش، انجام دهد.
همچنین بخوانید: انحراف ستون فقرات و درمان قطعی آن
درمان کمر درد در کودکان

درمان کمر درد در کودکان
کمردرد در کودکان معمولاً کوتاه مدت است و با استفاده از یخ، استراحت و داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن برای کاهش درد قابل درمان است.
تحقیقات نشان می دهد که یک برنامه ورزشی روزانه می تواند در کاهش کمردرد کودک شما نقش داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است از اصلاح فعالیت یا بریس استفاده شود.
اگر کودک شما کمردرد بی وقفهای را تجربه میکند، ممکن است به یک متخصص مانند فیزیوتراپیست ارجاع داده شود که میتواند در مورد هر نوع تمرین و تغییر سبک زندگی که به کاهش درد کمک می کند، توصیه کند.
درمان های تکمیلی مانند ماساژ، مراقبتهای کایروپراکتیک و طب سوزنی ممکن است روند بهبودی کودک شما را بهبود بخشد و به از بین بردن سریع تر درد نیز کمک کند.
آیا می توان از کمردرد در کودکان پیشگیری کرد؟
معلوم شد وقتی مادرمان به ما میگفتند دست از خمیدن برداریم، نصیحت خوبی به ما میکردند. کمردرد اغلب با نشستن و ایستادن مناسب قابل پیشگیری است. بلند کردن صحیح و پرهیز از اقدامات مکرر که به ستون فقرات فشار میآورند (مانند فعالیت بیش از حد در حین ورزش) نیز میتواند مفید باشد.
راضی نگه داشتن فرزندتان و بدون استرس که البته اغلب گفتن آن آسان تر از انجام دادن آن است، اما باید بدانید که مشکلات سلامت روان با کمردرد مرتبط است.
کوله پشتی اغلب یکی از دلایل کمردرد در کودکان است. مطمئن شوید که آنها خیلی سنگین نباشند و وزن آنها به طور مساوی توزیع شود (مثلاً با حمل کوله پشتی روی دو شانه به جای یک شانه).
اگر میز و صندلی در دسترس است، فرزندتان را تشویق کنید که برای انجام تکالیف از آن استفاده کند.
ورزش شنا نیز مفید است، اما اطلاعات کمی وجود دارد که نشان دهد سایر فعالیت های ورزشی از کمردرد جلوگیری می کند. در مورد میزان ورزش فرزندتان دقت داشته باشید باشید. زیرا مقدار زیاد یا کم آن می تواند در عوامل متعددی تاثیر گذار باشد.
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به به خوبی با کمر درد در کودکان آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.